Ξεκινούν σήμερα οι ανταλλαγές στο NBA – Όλες οι ημερομηνίες της νέας σεζόν

ΛεΜπρόν, Ντέιβις
Ο ΛεΜπρόν περιμένει την ανανέωση συμβολαίου του Ντέιβις με τους Λέικερς

Η… τρελή offseason του NBA ξεκινά σήμερα (16/11), αφού οι ανταλλαγές παικτών ανάμεσα στις ομάδες μπορούν να ολοκληρωθούν από τις 19:00 ώρα Ελλάδας!

Το NBA Draft 2020 θα λάβει χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/11, 03:00), η έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους free agents θα ξεκινήσει τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/11, 01:00) και οι υπογραφές των ελεύθερων παικτών θα αρχίσουν να πέφτουν από το βράδυ της Κυριακής (21/11, 19:01 ώρα Ελλάδας).

Τα training camps των ομάδων θα ανοίξουν της 1η Δεκεμβρίου, τα φιλικά θα διεξαχθούν το διάστημα 11-19 Δεκεμβρίου, με την κανονική σεζόν να αρχίζει στις 22 Δεκεμβρίου και να περιλαμβάνει 72 αγώνες για κάθε ομάδα.

Οι υπόλοιπες σημαντικές ημερομηνίες της σεζόν 2020-21:

* Ένα “διάλειμμα All-Star” για τους παίκτες, χωρίς όμως να διεξαχθεί πραγματικό παιχνίδι All-Star Game, από 5 έως 10 Μαρτίου.

* Η κανονική σεζόν 72 παιχνιδιών ολοκληρώνεται στις 16 Μαΐου.

* Play-in τουρνουά για είσοδο στα playoffs από 17 έως 21 Μαΐου. Το Νο7 θα αντιμετωπίσει σε έναν αγώνα το Νο8 κάθε περιφέρειας, με την ηττημένη ομάδα να αντιμετωπίζει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στο Νο9 και το Νο10. Ο νικητής αυτού του τρίτου παιχνιδιού θα εξασφαλίσει την τελευταία θέση στα playoffs.

* Ο πρώτος γύρος των playoffs θα ξεκινήσει στις 22 Μαΐου, οι ημιτελικοί των περιφερειών θα αρχίσουν στις 7 Ιουνίου και οι τελικοί των περιφερειών στις 22 Ιουνίου.

* Οι τελικοί του NBA θα ξεκινήσουν στις 8/7 και θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 22 Ιουλίου. Στις 23/7 ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

Οι πρωταθλητές Λος Άντζελες Λέικερς συμφώνησαν να αποκτήσουν τον Ντένις Σρέντερ, δίνοντας ως ανταλλάγματα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τον Ντάνι Γκριν και το Νο28 του φετινού ντραφτ. Η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί και τυπικά μετά την επιλογή των Λέικερς στο Νο28 του ντραφτ, τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/11).

Ο Άντονι Ντέιβις αναμένεται να απορρίψει την option των 28,7 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεζόν 2020-21, ώστε να μπορεί να υπογράψει μια μεγαλύτερη χρονικά και πιο προσοδοφόρα συμφωνία για να μείνει στους πρωταθλητές.

Ο Νικολά Μπατούμ των Σάρλοτ Χόρνετς έχει option 27,1 εκατομμυρίων δολαρίων για την ερχόμενη σεζόν, που λήγει σήμερα (16/11) και πολύ δύσκολα θα την απορρίψει.

Το salary cap της σεζόν 2020-21 ορίστηκε στα 109,1 εκατομμύρια δολάρια και ο φόρος πολυτελείας στο ποσό των 132,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμα αποφασίστηκε για την ερχόμενη σεζόν: να προβλεφθούν στο πρόγραμμα τρόποι μείωσης των ταξιδιών των ομάδων, να εξεταστεί η πιθανότητα παρουσίας ενός ποσοστού θεατών σε μερικά γήπεδα ή αν τα Μέσα Ενημέρωσης θα βρίσκονται στα γήπεδα του NBA και την πιθανότητα να χρειαστεί οι Τορόντο Ράπτορς να βρουν μια προσωρινή νέα έδρα για τη σεζόν 2020-21. Οι τρέχοντες περιορισμοί ταξιδιού και καραντίνας εμποδίζουν τις άλλες 29 ομάδες του πρωταθλήματος να ταξιδέψουν στον Καναδά για τους εντός έδρας αγώνες των Ράπτορς.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss