Οδηγός Αγοράς: 10 blazers για να έχεις το πιο κομψό ανοιξιάτικο πανωφόρι άμεσα

Είσαι και εσύ σε mood «μαζεύω τα μπουφάν και βγάζω τα σακάκια»;

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει μετά τις έντονες χιονοπτώσεις και τον καιρό να μας προδιαθέτει για ανοιξιάτικους περιπάτους και βόλτες στην πόλη (δεν λέμε και εξόδους σε καφέ και εστιατόρια γιατί εν μέσω πανδημίας θέλουμε να φανούμε συγκρατημένα αισιόδοξες) είναι φυσικό να νιώθουμε την ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας τα χοντρά μπουφάν και να θέλουμε asap να φορέσουμε όλες πιο λεπτά πανωφόρια, aka σακάκια.

Πριν από κάποια χρόνια, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1990, θα διάβαζες σε όλα τα περιοδικά μόδας πως για τα γυναικεία blazers ισχύουν οι κανόνες που ισχύουν και για τα ανδρικά σακάκια κοστουμιών. Πρέπει δηλαδή τα μανίκια να σταματάνε 2-3 δάχτυλα πάνω από το πουκάμισο (ή τη μπλούζα στις θηλυκές εμφανίσεις), να είναι καλοραμμένα και να κάθονται καλά στο άνοιγμα των ώμων.

Θεωρείτο, με λίγα λόγια, ένα ρούχο ελαφρώς «στιφό» και «άκαμπτο», πάνω στο οποίο δεν μπορούσες να κάνεις πολλές παρεμβάσεις και έπρεπε να βρεις έναν τρόπο να το εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου προσπαθώντας να προσαρμόσεις τα υπόλοιπα κομμάτια της σε αυτό, όχι αυτό στα ρούχα που είχες ήδη. Αυτό τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά. Το blazer (aka σακάκι) έχει υιοθετήσει έναν ανάλαφρο χαρακτήρα πανωφοριού και δέχεται να το εντάξουμε σε πιο casual μονοπάτια, εξερευνώντας την αντισυμβατική πλευρά του.

Μπορούμε, λοιπόν, πλέον αν το φοράμε με ρούχα που τα μανίκια τους είναι πολύ πιο μακριά και φαίνονται μέσα από το σακάκι μας. Επίσης είναι πολύ stylish –και λίγο retro 80s- να μαζεύουμε στο μήκος των αγκώνων τα μανίκια του ή να τα διπλώνουμε ώστε να φαίνεται από μέσα η φόδρα. Τέλος, μπορούμε να βάλουμε από πάνω του κάποια oversized ζώνη με μεγάλη αγκράφα, δίνοντάς του περισσότερο τον ρόλο του top και λιγότερο του πανωφοριού. Η ανεπιτήδευτη εκδοχή του συγκεκριμένου ρούχου το κάνει κατάλληλο για mannish chic εμφανίσεις όλο το 24άρο! Απόκτησε τώρα ένα από τα δέκα blazers που σου προτείνουμε στην παρακάτω gallery και δοκίμασε να το φορέσεις και εσύ,με λευκό T-shirt και jean για να υποδεχθείς με το πιο κομψό τρόπο την επόμενη, ανοιξιάτικη σεζόν που ελπίζουμε όλοι να μας βρει εκτός σπιτιού! Καλά Ψώνια!
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 jeans που θα αγοράσεις τώρα και θα φοράς ολόκληρη την άνοιξη

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss