Οι γονείς συνεχίζουν να απογοητεύουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά τους

Είναι επίσημο πως ακόμα και στις μέρες μας όλο και λιγότερα queer άτομα νιώθουν αποδεκτά από τους γονείς τους

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Child and Family Studies πριν περίπου έναν χρόνο διαπίστωσε πως η συμπεριφορά των γονέων απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά τους έχει επιδεινωθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια. Αυτό εξέπληξε και τους ίδιους τους ερευνητές, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που ζει με την ελπίδα ότι η κατάσταση βελτιώνεται αντί να επιδεινώνεται.

Συγκεκριμένα, αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές είναι πως οι γονείς των ΛΟΑΤΚΙ+ εφήβων είναι λιγότερο υποστηρικτικοί προς τα παιδιά τους από εκείνους είκοσι χρόνια πριν. Αντίθετα, οι γονείς straight παιδιών φαίνεται να έχουν κάνει βήματα βελτίωσης σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν σε δεδομένα από τη McCreary Center Society, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση υγείας των νέων που διεξάγει ανώνυμες έρευνες μαθητών γυμνασίου στη British Columbia του Καναδά.

Σύμφωνα με τη Rose, μια από τους συγγραφείς της έρευνας, πλέον δεν υπάρχουν τόσοι κοινωνικοί κανόνες που να καθορίζουν τις συμπεριφορές των queer ατόμων και των σεξουαλικών μειονοτήτων στις οποίες ανήκουν. Αυτό οδηγεί στο να κάνουν το come out τους σε νεαρότερες ηλικίες –μερικές φορές πριν καν μπουν σε αυτή την εφηβεία. Αυτή η ευχάριστη πραγματικότητα της ελευθερίας για συνειδητοποίηση σε μικρή ηλικία, δείχνει να πνίγεται από τις γονεϊκές συμπεριφορές, με τα πράγματα να δείχνουν πως τα queer άτομα μπορεί να μη νιώθουν αποδεκτά από τους γονείς τους, αλλά ακόμα και αποξενωμένα.

Τα αποτελέσματα αυτής της τάσης, στο μεταξύ, επηρεάζουν τα νεαρά αυτά άτομα, σε πολλούς τομείς, ακόμη και στο κατά πόσο νιώθουν δυνατά να αντιμετωπίσουν τον σχολικό εκφοβισμό.

 “Η γονεϊκή υποστήριξη είναι ένας τεράστιος προστατευτικός παράγοντας για τα νέα αυτά παιδιά. Τα βοηθά να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό στο σχολείο, για παράδειγμα. Αλλά αν δεν μπορούν καν να βασίζονται στην υποστήριξη από τους γονείς τους, πρέπει να αναρωτιέστε, τι θα κάνουν αυτά τα παιδιά;”, έγραψε η Rose.

Σε άλλα νέα, μάλλον συνεχίζουμε να απογοητεύουμε τους queer νέους.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss