Οι κυριότερες ανακοινώσεις από τη Microsoft Build 2022

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft αποτελεί παρελθόν, με την εταιρεία να προχωρά σε ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις γύρω από το cloud, τα Windows και εργαλείων γύρω από την ανάπτυξη εφαρμογών.

Αν και πέρσι πρωταγωνιστικό ρόλο στις ανακοινώσεις είχε το Metaverse, φέτος η τεχνητή νοημοσύνη ξεκάθαρα πήρε τα πρωτεία. Το Codex αποτελεί ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, και μία από τις χρήσεις του είναι στο GitHub Copilot, ένα extension το οποίο έχει “εκπαιδευτεί” με δισεκατομμύρια γραμμές προκειμένου να προτείνει πρόσθετες γραμμές κώδικα ή να προτείνει μια προσέγγιση, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή του developer. Το εργαλείο που βρίσκεται εδώ και καιρό σε δοκιμαστική περίοδο, θα διατεθεί δημόσια μέσα στο έτος ενώ η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι φοιτητές θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σ’ αυτό. 
Επιπλέον, η Microsoft προχωρά στο open source εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό τον έλεγχο των συστημάτων συντονισμού περιεχομένου με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την καταπολέμηση της τοξικότητας αλλά την αυτόματη δημιουργία δοκιμών που εντοπίζουν ενδεχόμενες αστοχίες σε αυτά τα μοντέλα.
Το Dev Box αποτελεί μια ειδική έκδοση της cloud υπηρεσίας Windows 365, απευθυνόμενη σε developers που θέλουν να έχουν πρόσβαση από παντού και από διαφορετικές συσκευές, σε ένα υπολογιστή ο οποίος θα έχει τα κατάλληλα εργαλεία για ανάπτυξη εφαρμογών. Σε άμεσο χρόνο, ο developer θα μπορεί να ρυθμίσει τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να επικεντρωθεί στη δουλειά του και όχι στις ανάγκες του συστήματος.
Μία από τις ανακοινώσεις που ξεχώρισαν, ήταν η υπόσχεση της Microsoft για μεγαλύτερη έμφαση στην arm αρχιτεκτονική. Σε επίπεδο software, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει συμβατές εκδόσεις των πιο γνωστών dev εργαλ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss