Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι κωδικοί πρόσβασης του 2020 είναι απλά τραγικοί

Ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος κωδικός πρόσβασης του 2020 δεν αποτελεί έκπληξη για όσους έχουν δει κάποια στιγμή μια λίστα «κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούνται πιο συχνά». Σε μια χρονιά που οι κάμερες ανεβαίνουν στα ύψη λόγω του Covid-19, ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος κωδικός πρόσβασης παραμένει απολύτως εύκολο να μαντέψει κανείς. Είναι o «123456». Σοβαρά.

Αυτό σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης NordPass, η οποία δημοσίευσε τους 200 πιο κοινούς κωδικούς πρόσβασης του 2020 αυτήν την εβδομάδα.

Φαίνεται ότι παρά τις τεράστιες εξελίξεις στην τεχνολογία όλα αυτά τα χρόνια, ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν. Το παράδοξο είναι ευδιάκριτο. Καθώς όλοι μας έχουμε περισσότερους διαδικτυακούς λογαριασμούς από ποτέ, η πίεση να θυμόμαστε όλους τους διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης είναι μεγάλη. Ειδικά αν ακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές και συνδυάζετε τον κωδικό πρόσβασής σας με σύμβολα και αριθμούς.

Ωστόσο, το κλείδωμα των λογαριασμών σας με το «123456» ή κάτι παρόμοιο είναι ουσιαστικά σαν να ζητάτε την κλοπή των δεδομένων σας.

Οι 10 πιο συνηθισμένοι κωδικοί πρόσβασης του 2020 είναι:

  1. 123456
  2. 123456789
  3. picture1
  4. password
  5. 12345678
  6. 111111
  7. 123123
  8. 12345
  9. 1234567890
  10. senha

Η NordPass γράφει στον ιστότοπό της: «Σύμφωνα με έρευνα, η πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιεί απλούς και εύκολους στη απομνημόνευση κωδικούς πρόσβασης, επειδή είναι βολικό. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι εύκολοι κωδικοί πρόσβασης είναι πολύ ευάλωτοι σε hackers. Λιγότεροι από τους μισούς κωδικούς πρόσβασης (78 από αυτούς) ήταν νέοι στη λίστα δημοφιλέστερων κωδικών του 2020.»

Ο τεχνικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου, Δρ Ian Levy, λέει: «Κατανοούμε ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μπορεί να αισθάνεται τρομακτική για πολλούς ανθρώπους , αλλά το NCSC έχει δημοσιεύσει πολλές εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές για να σας κάνει πολύ λιγότερο ευάλωτο.

«Η επαναχρησιμοποίηση κωδικού πρόσβασης είναι ένας μεγάλος κίνδυνος που μπορεί να αποφευχθεί – κανείς δεν πρέπει να προστατεύει ευαίσθητα δεδομένα με κάτι που μπορεί κάποιος άλλος να μαντέψει, όπως το μικρό σας όνομα, την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου ή ένα αγαπημένο συγκρότημα. «Η χρήση κωδίκων που είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς είναι ένα ισχυρό πρώτο βήμα και σας συνιστούμε να συνδυάσετε τρεις τυχαίες αλλά δύσκολες να ξεχάσετε λέξεις. Να είστε δημιουργικοί και να χρησιμοποιείτε λέξεις που θα θυμάστε, ώστε οι χρήστες να μην μπορούν να μαντέψουν τον κωδικό πρόσβασής σας.»

Για να δείτε την πλήρη λίστα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του NordPass. Και, φυσικά, εάν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι στη λίστα, ίσως είναι καλή ιδέα να τον αλλάξετε πριν.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss