Οι πιο συχνές συνεργασίες που είχαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Yπάρχουν μερικές συνεργασίες που σίγουρα έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη πολλών θεατών και σίγουρα ηθοποιοί και σκηνοθέτες έχουν γράψει την δική τους ιστορία, πετυχαίνοντας να δημιουργήσουν σπουδαίες ταινίες. Έχοντας μιλήσει πιο παλιά για το σύνολο των πολύ καλών διδύμων στην κατηγορία, τώρα σειρά έχουν οι συχνές, σε μια λίστα που αναφέρει ποιοι σκηνοθέτες καλούν ηθοποιούς στις περισσότερες ταινίες τους.

Christopher Nolan

Δεν μπορεί να υπάρξει ταινία του Nolan χωρίς cameo εμφάνιση του Michael Caine, ο οποίος έχει 5 συμμετοχές (τριλογία Batman, The Prestige, Interstellar), ο Christian Bale έχει 4, ενώ από 3 οι Tom Hardy, Cillian Murphy και 2 οι Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Anne Hathaway.

Martin Scorsese

Μια από τις πιο εμβληματικές συνεργασίες είναι του σκηνοθέτη με τον Robert De Niro σε πάνω από 10 ταινίες (με κορυφαία τα Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, Casino), αλλά και τον Leonardo DiCaprio σε άλλες 6. Συχνά μέλη φυσικά είναι ο Joe Pesci αλλά και Harvey Keitel.

David O. Russell

Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί των υποψηφιοτήτων αλλά και βραβείων Όσκαρ με επικεφαλής την Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook, Joy, American Hustle), αλλά και τους Amy Adams, Christian Bale (The Fighter, American Hustle), Bradley Cooper να είναι σε περίοπτη θέση.

Αδελφοί Κοέν

Η Frances McDormand έγινε γνωστό για το Blood Simple και από τότε έχει παίξει σε άλλες 7, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι φυσιογνωμίες των Steve Buscemi John Goodman, John Turturro, Holly Hunter, Jon Polito στις εκάστοτε ταινίες.

Francis Ford Coppola

Φυσικά με τα The Godfather και Apocalypse Now να αφήνουν εποχή οι Marlon Brando (έπαιξε και στις δυο προαναφερθείσες) και Al Pacino (ολόκληρη η τριλογία του Νονού) είναι οι φιγούρες που ξεχωρίζουν, ενώ περίοπτη θέση έχουν και οι Tom Waits (The Outsiders, Dracula), Robert Duvall (The Conversation, Apocalypse Now), Laurence Fishburne (Apocalypse Now, Rumble Fish).

Judd Apatow

Πιο χαρακτηριστικές είναι οι ταινίες του This Is 40, Knocked Up, The 40-Year-Old Virgin,  Funny People και σίγουρα θα έχετε δει τους Seth Rogen, Leslie Mann, Paul Rudd και Jonah Hill.

Quentin Tarantino

Ο Samuel Jackson έχει παίξει σε 6 από τις 9 ταινίες του, ενώ αρκετές φορές έχουμε δει τους Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Uma Thurman, Christoph Waltz.

Wes Anderson

Οι ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες ταινίες του Anderson έχουν από 3 συμμετοχές των Frances McDormand, Willem Dafoe, Adrien Brody, Bill Murray, Edward Norton, Owen Wilson.

Tim Burton

Φυσικά ο Johnny Depp που έχει παίξει σε 8 ταινίες και η σύζυγος του Helena Bonham Carter που έχει παίξει σε 7, ξεχωρίζουν, αλλά και ο αείμνηστος Christopher Lee έχει εμφανιστεί σε 5.

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss