Οι προσδοκίες για τις πωλήσεις του PlayStation VR2 φέρεται να μειώθηκαν στο μισό μετά τις απογοητευτικές προπαραγγελίες

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Τόκιο φέρεται να μειώνει στο μισό τις προβλέψεις του για τις τριμηνιαίες αποστολές από δύο εκατομμύρια μονάδες σε ένα εκατομμύριο μονάδες ενόψει της κυκλοφορίας του PSVR2 στις 22 Φεβρουαρίου.

Οι προπαραγγελίες για το PSVR2 –το οποίο είδαμε από κοντά στις αρχές του μήνα– ξεκίνησαν για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά πολλά καταστήματα συνεχίζουν να δέχονται παραγγελίες χωρίς λίστα αναμονής. Το γεγονός αυτός σε συνδυασμό με το ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας του προϊόντος απέχει λιγότερο από ένα μήνα, αποτελεί μια σημαντική διαφοροποίηση σε σύγκριση με την κυκλοφορία hardware όπως το PlayStation 5 ή το Meta Quest 2, τα οποία δυσκολεύτηκαν να ανταπεξέλθουν στη μεγάλη ζήτηση των καταναλωτών. 

Η τιμή και η συμβατότητα φέρονται να είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες που συμβάλλουν στα χαμηλά ποσοστά προπαραγγελιών. Στα 599 ευρώ, η τιμολόγηση του PSVR2 φαίνεται να είναι δίκαιη γι’ αυτά που προσφέρει, ειδικά σε σύγκριση με ακριβότερες ανταγωνιστικές προτάσεις όπως το Valve Index και το HTC Vive Pro 2. Ωστόσο, αυτά τα headsets μπορεί να θεωρηθούν ως καλύτερη επένδυση, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές συσκευές και συστήματα, όπως στα PC, ενώ το PSVR2 είναι συμβατό μόνο με το PS5 της Sony. «Το PSVR2 δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από ένα ακριβό αξεσουάρ για το PS5», δήλωσε ο Damian Thong, αναλυτής της Macquarie Capital, σε σχόλια που μεταδίδει το Bloomberg.

Η Sony φέρεται να αναμένει ότι περίπου 1,5 εκατομμύρια μονάδες θα αποσταλούν στους καταναλωτές μεταξύ του τρέχοντος Απριλίου και του Μαρτίου 2024. Εν τω μεταξύ, η IDC εκτιμά ότι οι παγκόσμιες αποστολές συσκευών AR/VR θα αυξηθούν κατά 32% σε 12,8 εκατομμύρια μονάδες φέτος, με τη σειρά Meta Quest να κυριαρχεί σήμερα στην αγορά με μερίδιο σχεδόν 85%. Αντίθετα, η πρώτη γενιά PSVR της Sony – η οποία πούλησε δύο εκατομμύρια μονάδες τον πρώτο χρόνο – έχει σήμερα μερίδιο αγοράς μικρότερο από 1%.

Το Sony PSVR2 είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει καθώς η ευρύτερη βιομηχανία VR βλέπει πτώση της ζήτησης. Οι πωλήσεις του Meta Quest 2 μειώθηκαν απότομα μετά την αύξηση της τιμής του κατά 100 δολάρια τον Αύγουστο του 2022, ενώ τόσο η Meta όσο και η Microsoft μείωσαν τα VR σχέδιά τους κατά τη διάρκεια απολύσεων των δύο εταιρειών. Παρά την υποτονική ζήτηση, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τις προτάσεις AR/VR εξακολουθούν να είναι ελπιδοφόρες, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι τα έσοδα θα φτάσουν τα 7,3 δισ. δολάρια μέχρι το 2027, σημειώνοντας αύξηση άνω του 50%.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss