Οι τροφές που κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα

Η διατροφή είναι σημαντική για την γενικότερη ανάπτυξη του παιδιού και φυσικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Αξίζει να αναφερθεί, δε, πως τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού είναι καθοριστικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού καθώς μεγαλώνει και δημιουργεί νευρικές συνδέσεις. Ωστόσο οι γονείς είναι σημαντικό να μάθουν το πως να διαχειριστούν το παιδί τους εάν είναι picky eater, εάν δηλαδή δεν τρώωει τα πάντα και είναι πολύ επιλεκτικό.

Πρώτα από όλα, ως γονιός είναι σημαντικό να εντοπίσεις το γιατί το παιδί σου επιλέγει τις τροφές που του αρέσουν και γιατί απορρίπτει ορισμένες άλλες. Το ενοχλεί η μυρωδιά ή υφή; Δεν του αρέσει στο μάτι; Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να εισάγεις στην διατροφή του παιδιού σου ορισμένες τροφές, οι οποίες είναι υγιεινές και ταυτόχρονα, ενισχύουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού.

7+1 τροφές που θα λατρέψουν ακόμη και οι πιο απαιτητικοί  picky eaters

  1. Βατόμουρα: Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες που υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη μνήμη και την μάθηση.
  2. Σολομός: Ο σολομός αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών και των μωρών. Να σημειωθεί, δε, πως η  κατανάλωση θαλασσινών συνδέεται με καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.
  3. Αβοκάντο: Τα αβοκάντο είναι νόστιμα και περιέχουν υγιή λίπη, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Είναι επίσης γεμάτα με φυτικές ίνες και βιταμίνες C και E, καθιστώντας τα μια υπερτροφή για την οικοδόμηση του εγκεφάλου.
  4. Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες αποτελούν εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης, μιας θρεπτικής ουσίας που το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α για να υποστηρίξει τον εγκέφαλο και την όραση του παιδιού.
  5. Σπανάκι:  Το σπανάκι διαθέτει θρεπτικά συστατικά (σίδηρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Α), τα οποία τονώνουν τον εγκέφαλο,
  6. Αυγά:  Τα αυγά είναι πηγή πρωτεΐνης και χολίνης, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενισχύωντας τη μνήμη και τη μάθηση.
  7. Ξηροί καρποί και σπόροι: Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι καλή πηγή υγιεινών λιπών, πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων, καθώς επίσης φυτικών ινών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
  8. Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, καλίου και βιταμίνης D, ενώ επίσης περιέχει προβιοτικά, διατηρώντας έτσι την υγεία του εντέρου.

Γίνε δημιουργικός/ή με την διατροφή του παιδιού και πειραματίσου με τις υφές και τους συνδυασμούς, ώστε να δεχτεί πιο εύκολα -κι αδιαμαρτύρητα-  τις νέες γεύσεις. Πάνω από όλα να έχεις υπομονή και επιμονή.

The post Οι τροφές που κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα appeared first on Νέοι Γονείς.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss