Οι υπολογιστές της Apple με τον M1 επλήγησαν από νέο κακόβουλο λογισμικό «silver sparrow», 30.000 μολυσμένοι

Τον Νοέμβριο του 2020, η Apple παρουσίασε μια σειρά από νέους υπολογιστές που τροφοδοτούνται από το πρώτο chipset της εταιρείας: το τσιπ Apple M1.  Στις αρχές του 2021, φαίνεται ότι η σειρά νέων υπολογιστών της Apple έχει ήδη παραβιαστεί από ένα κακόβουλο σύνολο λογισμικού που ονομάζεται “Silver Sparrow”.

Περίπου 30.000 από τους νέους υπολογιστές της Apple έχουν ήδη μολυνθεί, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Red Canary, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Τα μολυσμένα μηχανήματα κυμαίνονται από την επιφάνεια εργασίας Mac Mini έως την τελευταία έκδοση των φορητών υπολογιστών της Apple. Τόσο το τελευταίο MacBook Air όσο και το MacBook Pro 13 ιντσών τροφοδοτούνται από τον M1.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ασφαλείας δεν έχουν ακόμη παρατηρήσει το κακόβουλο λογισμικό Silver Sparrow τι κακό κάνει.

Αν και δεν έχουμε παρατηρήσει το Silver Sparrow να παρέχει επιπλέον κακόβουλα ωφέλιμα φορτία, “έγραψε ο Tony Lambert, αναλυτής στο Red Canary, σε μια ανάρτηση ιστολογίου”. η εμπειρία μας υποδηλώνει ότι το Silver Sparrow είναι μια αρκετά σοβαρή απειλή, που είναι μοναδικά τοποθετημένο για να παραδώσει δυνητικές επιπτώσεις στο ωφέλιμο φορτίο αμέσως.

Αν και οι ιοί είναι ασυνήθιστοι στους υπολογιστές της Apple, μια ποικιλία από κακόβουλο λογισμικό επηρεάζει τους Mac. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε είναι να χρησιμοποιήσετε δωρεάν λογισμικό από εταιρείες όπως η Malwarebytes, η οποία σαρώνει τον υπολογιστή σας και βάζει σε καραντίνα το επιβλαβές λογισμικό.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss