Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι της νέας ρύθμισης οφειλών

Tο νέο πλαίσιο ρυθμίσεων που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δεν περιλαμβάνει καμία νέα ρύθμιση για τις φορολογικές οφειλές που έχουν γεννηθεί μετά το lockdown, όπως είναι ο φόρος εισοδήματος που προέκυψε με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων και ο φετινός ΕΝΦΙΑ. 

Για την εξόφληση των οφειλών αυτών και για κάθε νέα οφειλή προς την εφορία οι φορολογούμενοι ανεξάρτητα εάν πλήττονται ή όχι από την κρίση της πανδημίας μπορούν να ακολουθήσουν την πάγια ρύθμιση, η οποία προβλέπει 24 δόσεις για την εξόφληση των τακτικών οφειλών (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) και 48 μηνιαίες δόσεις για τις έκτακτες (π.χ. φόρος κληρονομιάς).

Το οικονομικό επιτελείο, υπό τον φόβο μιας μεγάλης «έκρηξης» ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία τους επόμενους μήνες από νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, επιλέγει την αύξηση των δόσεων εξόφλησης των χρεών της καραντίνας και την επανένταξη των οφειλετών στις ρυθμίσεις που έχασαν.

Έτσι, όσοι συσσώρευσαν χρέη από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020 θα μπορούν να τα αποπληρώσουν από τον Μάιο του 2021 είτε σε 12 άτοκες δόσεις είτε σε 24 έντοκες δόσεις με επιτόκιο της τάξεως του 2,5%.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss