Οι e-readers Amazon Kindle υποστηρίζουν πλέον βιβλία ePub

Οι συσκευές Kindle της Amazon είναι από τους καλύτερους, εξειδικευμένους e-reader της αγοράς και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δέχεται εδώ και καιρό επικριτικά σχόλια, ειδικά από τους αναγνώστες βιβλίων χωρίς ψηφιακή προστασία (DRM-free και που δεν είναι της Amazon) ότι δεν υποστηρίζουν το ανοικτό πρότυπο ePub.

Αυτό ωστόσο άλλαξε σχετικά πρόσφατα και όπως επισημαίνεται από την ιστοσελίδα Good E-Reader, η υπηρεσία Kindle Personal Documents της Amazon δέχεται πλέον αρχεία ePub που αποστέλλονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Send to Kindle της συσκευής σας, με τη συσκευή να διαχειρίζεται τα αρχεία όπως γίνεται και με τα αρχεία PDF, Word ή άλλα αρχεία φωτογραφιών και απλού κειμένου.
Οι συσκευές Kindle εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν natively το sideloading αρχείων ePub πάντως. Η υπηρεσία Send to Kindle ουσιαστικά μετατρέπει τα αρχεία σε AZW3, κάτι που βεβαίως θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε χρήστης αξιοποιώντας αρκετά δωρεάν εργαλεία που υπάρχουν στο Internet. Παρόλα αυτά, με την υποστήριξη που παρέχεται, οι χρήστες πλέον έχουν να κάνουν ένα βήμα λιγότερο σε σχέση με το παρελθόν ενώ παράλληλα αποφεύγουν διάφορες κακόβουλες και γεμάτες διαφημίσεις ιστοσελίδες στην προσπάθεια αναζήτησης κάποιου εργαλείου μετατροπής.
Από την ιστοσελίδα ArsTechnica δοκίμασαν την υπηρεσία χρησιμοποιώντας ένα 11ης γενιάς Kindle Paperwhite και διαπίστωσαν ότι η διαδικασία μετατροπής πραγματοποιήθηκε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Αν πάντως η χρήση της διεύθυνσης email Send to Kindle δεν σας ικανοποιεί, η Amazon λέει ότι θα προσθέσει την ίδια υποστήριξη μετατροπής ePub και στις εφαρμογές Send to Kindle κάποια στιγμή προς το τέλος του έτους …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss