Οι New York Times για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης στην Ελλάδα

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, οι New York Times αναφέρθηκαν στις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και λεκτικής και σωματικής βίας που έχουν «ταρακουνήσει» τη χώρα μας και συγκεκριμένα τον χώρο των Τεχνών.

Αναφερόμενοι στη Σοφία Μπεκατώρου ως τη γυναίκα που κινητοποίησε μία εθνική αφύπνιση «για ένα θέμα που για πολλά χρόνια θεωρείτο ταμπού» στη χώρα μας, η εφημερίδα μίλησε για τη σωρεία καταγγελιών (και αρνήσεων αυτών) που προέκυψαν στον καλλιτεχνικό χώρο, όταν γυναίκες -αλλά και άνδρες- ηθοποιοί βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας και παρενόχλησης που βίωσαν από «μεγάλα» πρόσωπα του χώρου.

Η εφημερίδα αναφέρθηκε στις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης κατά του Κώστα Σπυρόπουλου, αλλά και για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο, μετά από «μπαράζ δημοσιευμάτων που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά».

Μάλιστα, σύμφωνα με έναν δικαστικό αρμόδιο, που μίλησε στους New York Times και θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, αναμένεται ότι υπάρχουν περισσότερα τέτοια περιστατικά -δεν είναι όμως σίγουρο πόσα από αυτά φτάσουν στο δικαστήριο, λόγω της νομοθεσίας στη χώρα μας που θέτει χρονικό περιορισμό σε τέτοιου είδους καταγγελίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα θύματα, το γεγονός δηλαδή ότι σύμφωνα με τον νόμο στην Ελλάδα, κάποιος μπορεί να ασκήσει δίωξη για βιασμό μέχρι και 15 χρόνια μετά, ενώ σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης το θύμα έχει μόλις τρεις μήνες να ξεκινήσει τη νομική διαδικασία.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα ζευγάρι υπέροχα χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss