Ολλανδός δημοσιογράφος εισβάλλει στην ψηφιακή συνάντηση των Ευρωπαίων Υπ. Άμυνας

Η διαδικασία που ακολούθησε δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς μέσα από ένα tweet, ένας από τους υπουργούς αποκάλυψε μέρος του κωδικού εισόδου.

Ένας απροσδόκητος επισκέπτης βρέθηκε στην συνάντηση των Υπουργών Άμυνας χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος για τον Ολλανδό δημοσιογράφο Daniel Varlaan, που καλύπτει τον τομέα τεχνολογίας για το RTL Nieuws.

Όταν ο υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας, Ank Bijleveld, ανήρτησε στο Twitter την τοποθεσία της διαδικτυακής συνάντησης μαζί με πέντε από τα έξι ψηφία του κωδικού εισόδου, ο Verlaan προσπάθησε να βρει το έκτο ψηφίο. Με αρκετή τύχη, το βρήκε και προς μεγάλη του έκπληξη, έγινε δεκτός στο meeting.

Τη στιγμή που κατάλαβε πως είχε καταφέρει να μπει, άρχισε να χαιρετάει τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell, του απηύθυνε τον λόγο, ρωτώντας τον αν γνωρίζει πως βρίσκεται σε μια μυστική συνάντηση. Ο δημοσιογράφος απάντησε πως λυπάται για τη διακοπή, ανέφερε πως είναι δημοσιογράφος από την Ολλανδία και ο Borrell του είπε πως η πράξη αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα, προτρέποντάς τον να φύγει προτού έρθει η αστυνομία. Προφανώς, ο Verlaan αποχαιρέτισε, φεύγοντας από τη σύσκεψη.

Η συνάντηση διακόπηκε άμεσα, με έναν εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σημειώνει πως η εισβολή θα αναφερόταν στις αρχές. Από τη μεριά του, εκπρόσωπος του ολλανδικοπυ Υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως η έκθεση των στοιχείων ήταν ένα «χαζό λάθος» που αναδεικνύει το πόσο προσεκτικός θα πρέπει να είναι κάποιος όταν μοιράζεται τέτοαι δεδομένα.

Παρότι η αστεία πλευρά του πράγματος είναι ολοφάνερη και από τις αντιδράσεις του Verlaan ο οποίος αποχώρησε δίχως να δώσει συνέχεια, η ευκολία με την οποία ένας παντελώς άγνωστος κατάφερε να εισβάλλει στη συνάντηση είναι ανησυχητικό γεγονός, φέρνοντας στην επιφάνεια τα χαμηλά επίπεδα προστασίας που παρέχονται ακόμη και για «μυστικές», κατά τους ίδιους, διασκέψεις.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss