Ολυμπιακοί Αγώνες – Στέφανος Ντούσκος: «Μασούσα παγάκια και τσίχλες για να μην πεινάω»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Στέφανος Ντούσκος έκανε θυσίες, είχε προσήλωση στον στόχο του και με σκληρή προπόνηση έκανε το όνειρο του πραγματικότητα.

Το «χρυσό» παιδί από τα Ιωάννινα στα 24 χρόνια του κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να γεμίσει υπερηφάνεια ολόκληρη την Ελλάδα.

Πριν από ταξιδέψει στο Τόκιο, ο 24χρονος κωπηλάτης είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή του Γιώργου Καπουτζίδη στην ΕΡΤ. Εκεί, είχε αναφερθεί στις δυσκολίες που υπάρχουν στην προετοιμασία, αλλά και πως μπορεί κάποιος να ισορροπήσει σπουδές και πρωταθλητισμό. Στην ερώτηση για το αν έχει πραγματοποιήσει τα όνειρα του, ο ίδιος είχε πει ότι: «απομένει μόνο το Ολυμπιακό μετάλλιο».

Πλέον, έχει κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, καθώς πραγματοποίησε την καλύτερη κούρσα της καριέρας του και με χρόνο 6:40.45 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το οποίο συνδύασε με Ολυμπιακό ρεκόρ, καθώς κατέρριψε αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (είχε κάνει 6:41.34 στο Ρίο).

Ο Ντούσκος ήταν τέταρτος μέχρι τα πρώτα 500 μέτρα της κούρσας αλλά στη συνέχεια ανέβασε τον ρυθμό του και τερμάτισε πρώτος, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο της στο Τόκιο.

Βέβαια, οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε την τελική εικόνα. Τα όσα πραγματικά πέρασε ο ίδιος για να φτάσει στην κορυφή, τα γνωρίζουν πραγματικά λίγοι. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του…

«Ο κόσμος μπορεί να βλέπει την τελική εικόνα, αλλά δεν μπορεί να αντιληφθεί τις θυσίες που έκανα εγώ για να μείνω εντός ορίου. Δεν έτρωγα μεσημέρια, δεν έτρωγα το βράδυ. Μασούσα παγάκια και τσίχλες, για να ξεχάσω την πείνα μου. Δοκίμασα τον εαυτό μου, σωματικά και ψυχολογικά. Πάντα υπήρχε το ρίσκο να προκαλέσω ζημιά στον οργανισμό μου», είχε αποκαλύψει.

Το σκιφ όπου «εκεί είναι οι καλύτεροι, είναι δύο μέτρα ο καθένας»

Η μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη μας, Μαρία Ντούσκου σε δηλώσεις της αποκάλυψε ότι ο Στέφανος δεν ήθελε να ασχοληθεί με το σκιφ, η έλλειψη παρτενέρ τον ανάγκασε να το πράξει, ενώ πριν λίγα χρόνια λίγο έλειψε να εγκαταλείψει το άθλημα. «Ο Στέφανος δεν έκανε σκιφ όλα τα χρόνια που πήγαινε σε αγώνες στο εξωτερικό. Τα έφερε έτσι η ζωή, γιατί έφυγαν όλοι οι αθλητές και έμεινε μόνος του στην Εθνική, δεν είχε παρτενέρ. Του έλεγα “κάνε σκιφ”. Το φοβόταν, έλεγε “εκεί είναι οι καλύτεροι, είναι δύο μέτρα ο καθένας”. Είχε σκοπό να κάνει σκιφ σε ένα Παγκόσμιο U23 στις ΗΠΑ και μετά θα εγκατέλειπε. Εκεί όμως κατέρριψε στα προκριματικά το παγκόσμιο ρεκόρ και πήρε το ασημένιο. Είδαμε ότι ήταν πολύ καλός στο σκιφ και έμεινε εκεί, με την παρότρυνση των προπονητών. Η καθυστέρηση στους Ολυμπιακούς λόγω κορωνοϊού, του έδωσε χρόνο να προετοιμαστεί καλύτερα. Δούλεψε πάρα πολύ σκληρά, το ήθελε πάρα πολύ», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ η μητέρα του Στέφανου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.845 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – 12 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 165 οι διασωληνωμένοι

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss