Ουγγαρία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που ουσιαστικά απαγορεύει την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε το νομοσχέδιο που ουσιαστικά αποκλείει τα ομόφυλα ζευγάρια από την υιοθεσία παιδιών.

Στο νομοσχέδιο, που είχε καταθέσει η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, αναφέρει ότι μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά, ενώ για τους ανύπαντρους απαιτείται ειδική άδεια από το υπουργείο Οικογενειακών Θεμάτων. Στην Ουγγαρία απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Επίσης, το κοινοβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του Συντάγματος, που αφορά πάνω από δέκα άρθρα μεταξύ των οποίων ένας νέος ορισμός της οικογένειας ως την ένωση ενός πατέρα, που είναι άνδρας και μιας μητέρας, που είναι γυναίκα. Με αυτό τον τρόπο τροποποιήθηκε το υπάρχον άρθρο, για να αποκλειστούν οι άλλες μορφές οικογενειών.

Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις για την υιοθεσία παιδιών από ανύπαντρους ή μέλη οικογενειών, «ο βασικός κανόνας είναι ότι μόνο παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί, δηλαδή ένας άνδρας και μια γυναίκα που είναι παντρεμένοι», αναφέρει στο νομοσχέδιο η υπουργός Δικαιοσύνης, Τζούντιτ Βάργκα, σύμφωνα με το Reuters. 

Έως τώρα, η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ήταν δυνατή στην Ουγγαρία μόνο αν ο ένας από τους δύο συντρόφους υπέβαλε αίτηση, ως ανύπαντρος.

Διεθνής Αμνηστία: Μαύρη μέρα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για μαύρη μέρα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι ομοφοβικοί και τρανσοφοβικοί αυτοί νόμοι, που κάνουν διακρίσεις, είναι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επίθεσης των ουγγρικών αρχών στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, επεσήμανε ακόμη ο διευθυντής της οργάνωσης.

«Αυτή είναι μια μαύρη μέρα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ουγγαρίας και μια μαύρη ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτοί οι νέοι ομοφοβικοί και τρανσοφοβικοί νόμου, που κάνουν διακρίσεις και πέρασαν εσπευσμένα με την πρόφαση της πανδημίας, είναι μόνο η τελευταία επίθεση στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, από τις ουγγρικές αρχές», τόνισε ο Ντέιβιντ Βιγκ, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τα νομοσχέδια περιορίζουν περαιτέρω τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ παιδιών και γονιών στην Ουγγαρία, επεσήμανε από την πλευρά της η Κατρίν Χουγκεντούμπελ, της ILGA. «Τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά θα αναγκαστούν να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τους περιορίζει να εκφράσουν την ταυτότητά τους και παιδιά σε όλη την Ουγγαρία θα στερηθούν ασφαλείς και στοργικές οικογένειες, καθώς η υιοθεσία περιορίζεται μόνο σε παντρεμένα ετερόφυλα ζευγάρια», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss