Ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τους Προέδρους των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων της Κεφαλονιάς

Σημαντικά ζητήματα που άπτονται των υποδομών και της καθημερινότητας των κατοίκων της Κεφαλονιάς συζήτησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με τους Προέδρους των Κοινοτήτων των Δήμων Αργοστολίου, Σάμης και Ληξουρίου, μέσω τηλεδιασκέψεων, με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταυρου Τραυλού, Οικονομικών & θεμάτων Πολιτισμού και μέλος του ΔΣ του νέου διαβαθμιδικού περιφερειακού ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων Κατερίνας Μοθωναίου, Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή και του Εντεταλμένου Συμβούλου με αρμοδιότητα την Διασυνδεσιμότητα και Επικοινωνία των Ιονίων Νήσων Δημήτρη Σπανού.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους Προέδρους των Κοινοτήτων Κεφαλονιάς για τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς όσον αφορά στα αναπτυξιακά σχέδια και στις δράσεις για την καθημερινότητα.

Αντάλλαξε απόψεις για την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών του ΙΑΝΟΥ και τις απαραίτητες παρεμβάσεις που γίνονται σε αντιπλημμυρικά έργα και την αποκατάσταση και συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου για την ολοένα και καλύτερη θωράκιση των περιοχών τους.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από την Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων, η οποία συνοδεύεται από το μέλος του ΔΣ, Αντιπεριφερειάρχη Κατερίνα Μοθωναίου και τον Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας του διαβαθμιδικού περιφερειακού Φορέα, Θεόδωρο Κάρδαρη για την προετοιμασία της μετάβασης στην σύγχρονη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Κεφαλονιά με την διαδικασία δημοπράτησης του νέου εργοστασίου.

Ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις που δημιουργούνται σε αυτό το πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος και την σταδιακή, σταθερή μείωση του υπολείμματος της επεξεργασίας. Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μετάβαση της Κεφαλονιάς, σε αυτή την νέα πραγματικότητα

Διάχυτος υπήρξε ο προβληματισμός για την εξάπλωση της πανδημίας του covid-19 και ζητήθηκε η ανάγκη για την διεξαγωγή ελέγχων στις πύλες εισόδου του νησιού, rapid test και περισσότεροι εμβολιασμοί για την καλύτερη θωράκιση των πολιτών.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στην Περιφερειάρχη ήταν και αυτό την ανάρτησης των δασικών χαρτών και τις αστοχίες που παρατηρούνται αναφορικά με τις ιδιοκτησίες και ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ενημέρωση των αρμόδιων Υπηρεσιών σχετικά με τα προβλήματα στα Ιόνια Νησιά.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss