Ο αστέρας του YouTube, MrBeast, βοηθά 1.000 τυφλούς να δουν ξανά, χρηματοδοτώντας επεμβάσεις καταρράκτη

«Θεραπεύουμε την τύφλωση χιλίων ανθρώπων», λέει ο MrBeast, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Jimmy Donaldson. Στο βίντεο που ανέβασε στο YouTube το Σάββατο, η αποδοχή ήταν σαρωτική φτάνοντας τις 32 εκατομμύρια προβολές μέχρι το απόγευμα της Κυριακής και τα 47 εκατομμύρια μέχρι τώρα (απόγευμα Δευτέρας).

Το βίντεο περιλαμβάνει συγκινητικά πλάνα πριν και μετά από τους ασθενείς που βλέπουν με καθαρή όραση μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης. Ο YouTuber έδωσε επίσης χρηματικές δωρεές και άλλα δώρα σε μερικούς από τους συμμετέχοντες, κάτι που συνηθίζει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Jeff Levenson, οφθαλμίατρος και χειρουργός, συνεργάστηκε με τον Donaldson για να πραγματοποιήσει τον πρώτο γύρο χειρουργικών επεμβάσεων στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Ο Levenson συντονίζει το πρόγραμμα “Gift of Sight” για πάνω από 20 χρόνια, το οποίο παρέχει δωρεάν χειρουργική επέμβαση καταρράκτη σε ανασφάλιστους ασθενείς που είναι νόμιμα τυφλοί λόγω καταρράκτη.

«Ο μισός κόσμος που είναι τυφλός παγκοσμίως, είναι άνθρωποι που χρειάζονται μια επέμβαση 10 λεπτών», λέει ο Levenson στο βίντεο, αναφερόμενος στην επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη. Ο Levenson εξήγησε στο CNN ότι εμπνεύστηκε να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη αφού υποβλήθηκε ο ίδιος σε επέμβαση διόρθωσης καταρράκτη.

«Τις ημέρες και τις εβδομάδες μετά τη δική μου επέμβαση καταρράκτη, έμεινα έκπληκτος από το πόσο φωτεινός και όμορφος και ζωντανός ήταν ο κόσμος», είπε. «Αλλά σοκαρίστηκα από την ιδέα ότι υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια, πιθανώς 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που είναι τυφλοί ή σχεδόν τυφλοί από καταρράκτη και δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή τη χειρουργική επέμβαση».

Ο Levenson έλαβε ένα τηλεφώνημα από ένα μέλος της ομάδας του Donaldson τον Σεπτέμβριο. «Δεν είχα ακούσει ποτέ για τον MrBeast, οπότε παραλίγο να το κλείσω. Αλλά ευτυχώς δεν το έκλεισα».

Ξεκίνησαν τηλεφωνώντας σε καταφύγια αστέγων και δωρεάν κλινικές για να δημιουργήσουν έναν κατάλογο ασθενών στην περιοχή του Τζάκσονβιλ που χρειάζονταν χειρουργική επέμβαση καταρράκτη αλλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να την κάνουν. Τελικά, είχαν μια ομάδα 40 ασθενών – και ο Levenson πραγματοποίησε όλες τις επεμβάσεις τους σε μία μόνο ημέρα, ξεκινώντας στις 7 το πρωί και τελειώνοντας στις 6 το απόγευμα.

Ο Levenson δήλωσε ότι οι ασθενείς «δεν πίστευαν ότι κάποιος θα τους αναζητούσε για να τους σώσει από την τύφλωση και στη συνέχεια θα είχε την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία του πνεύματος να τους προσφέρει τη χειρουργική επέμβαση».

Ο οφθαλμίατρος συνέδεσε επίσης την ομάδα του Mr.Beast με τη SEE International, για την οποία είναι επικεφαλής ιατρικός υπεύθυνος. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει δωρεάν οφθαλμολογική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο σε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Ο οργανισμός βοήθησε τον Donaldson να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους ασθενείς, για συνολικά 1.000 χειρουργικές επεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν σε περίπου τρεις εβδομάδες. Το βίντεο δείχνει ασθενείς που προχωράνε στην επέμβαση στην Τζαμάικα, την Ονδούρα, τη Ναμίμπια, το Μεξικό, την Ινδονησία, τη Βραζιλία, το Βιετνάμ και την Κένυα.

Ο Levenson δήλωσε ότι ελπίζει το βίντεο και η γενναιοδωρία του Donaldson να εμπνεύσουν «μια συντονισμένη προσπάθεια για τον τερματισμό της άσκοπης τύφλωσης. Αν ο MrBeast μπορέσει να ανάψει μια φωτιά και αν μπορέσουμε να βρούμε κυβερνητική και ιδιωτική υποστήριξη, μπορούμε να τερματίσουμε τη μισή τυφλότητα στον κόσμο», ανέφερε. «Χωρίς πολύ μεγάλο κόστος και με απίστευτα κέρδη στην ανθρώπινη παραγωγικότητα και το ανθρώπινο δυναμικό». 

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss