Ο Γιάννης Λάσκος στο TLIFE: Tο “ναι” στην tv, η προσωπική του καραντίνα και το πρόβλημα υγείας του Κωνσταντίνου Μελή που τον συγκλόνισε! (pics, video)

Ο Γιάννης Λάσκος είναι από τους ανθρώπους που προτιμούν να… μιλούν μόνο με τη δουλειά τους. Έχοντας διαγράψει μια πορεία πολλών ετών με εμπειρίες σημαντικές στις αποσκευές του και ιστορίες με celebrities που κρατά μόνο για τον εαυτό του, ο σχεδιαστής μιλά στο TLIFE για τους λόγους που πείστηκε να πει το “ναι” για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό project, το Style me up στο Open, το στιλ των Ελληνίδων, τη δική του καραντίνα που βίωσε όταν αποφάσισε να κάνει ένα break από τον χώρο της μόδας, αλλά και τον πρώην συνεργάτη του, Κωνσταντίνο Μελή. 

-Γιάννη, φέτος σε συναντάμε στο Style me up… Μίλησε μου για την εμπειρία της τηλεόρασης…

Η ενέργεια των συνεργατών μου, των παικτών και των ανθρώπων της παραγωγής με γοητεύει κάθε φορά που επισκέπτομαι το στούντιο, νιώθω ότι βρίσκομαι σ’ ένα κόσμο μαγικό! Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος εξιτάρεται από καθετί καινούργιο. Ανοίγοντας την πόρτα της τηλεόρασης και κάνοντας το πρώτο βήμα, ένιωσα αμέσως ενθουσιασμένος και περίεργος να μάθω το καθετί! 

-Πώς είναι η σχέση σου με τους άλλους κριτές (Υβόννη Μπόσνιακ & Δημήτρη Αλεξάνδρου) και την παρουσιάστρια Μαρία Μπακοδήμου και τον Τρύφωνα Σαμαρά; Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που έχουν εκείνοι και λείπει, θεωρείς, από τη δική σου προσωπικότητα;

Είμαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι με την συγκεκριμένη ομάδα. Από την πρώτη στιγμή λειτουργούμε σαν να κάναμε παρέα από πάντα. Την Υβόννη, τον Δημήτρη και τον Τρύφωνα τους γνώριζα λόγω του χώρου της μόδας, οπότε ήταν πιο εύκολο να «δέσουμε» αμέσως. Τη Μαρία δεν είχε τύχει να την συναντήσω ποτέ, την θαυμάζω απεριόριστα, είναι εξαιρετική επαγγελματίας με απίστευτο χιούμορ! Η εμπειρία στον χώρο της τηλεόρασης είναι το κοινό τους στοιχείο και εκτιμώ που την μοιράζονται μαζί μου.

-Τι σε έκανε να πεις το «ναι» στην πρόταση του Νίκου Κοκλώνη και της Barkingwell media; Τι είναι αυτό που σου κέντρισε το ενδιαφέρον στο να σε δούμε τηλεοπτικά κάπου – κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα-;

Το σωστό concept την σωστή στιγμή . Το θέμα του παιχνιδιού έχει να κάνει με την αλλαγή του στιλ και τις συμβουλές μόδας οι οποίες βοηθούν πολύ την ψυχολογία κάθε παίκτη, κάτι  παρόμοιο συμβαίνει καθημερινά στο ατελιέ. Λόγω της κατάστασης είχα περισσότερο χρόνο , αυτός ο συνδυασμός βοήθησε να πω το ναι. Ευχαριστώ τον Νίκο Κοκλώνη και την Barkingwell media για την ευκαιρία που μου έδωσαν.

-Η ιστορία ποιας συμμετέχουσας σε έχει κάνει να συγκινηθείς;

Σίγουρα δεν θα ξεχάσω την γλυκιά Βάσια, η οποία είχε σοβαρό θέμα υγείας. Δεν παραπονέθηκε ούτε μια στιγμή, έκατσε και απόλαυσε όλη την διαδικασία των πολύωρων γυρισμάτων. Συγκίνησε εμένα και όλη την ομάδα την στιγμή της αποκάλυψης. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάς ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη, φεύγουν από το πλατό με δύναμη και αυτοπεποίθηση! Το δώρο για εμάς είναι το τεράστιο χαμόγελο που τους συνοδεύει έως την έξοδο τους από το πλατό.

-Πιστεύεις ότι οι Ελληνίδες έχουν τελικά στιλ ή όχι;

Οι Ελληνίδες έχουν βελτιώσει την εικόνα τους τα τελευταία χρόνια. Πολύ σημαντικό ρόλο έχει παίξει η ενημέρωση μέσα από τα social media. Θεωρώ λογικό να βλέπουμε πολλά στιλιστικά λάθη γύρω μας, με το τόσες πολλές τάσεις που εμφανίζονται και εξαφανίζονται αστραπιαία, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς με πειρασματισμούς στο στιλ σου, αλλά μόνο από αυτούς θα καταλήξεις με μια εικόνα που σε αντιπροσωπεύει.

-Το στιλ ποιας Ελληνίδας celebrity σε εντυπωσιάζει πιο πολύ;

Θα ήταν άδικο να κρίνω τις Ελληνίδες celebrities για το στιλ τους. Πειραματίζονται συνεχώς με την εικόνα τους, έχουν καλές και κακές στιγμές, αλλάζουν πολύ συχνά ενδυματολόγους, μακιγιέρ, κομμωτές οπότε αλλάζουν και το στιλ τους. Είναι λίγες αυτές που έχουν ένα σταθερό στιλ. 

-Είμαστε στο δεύτερο lockdown. Πώς βλέπεις αυτήν την περίοδο;

Το δεύτερο lockdown σε αντίθεση με το πρώτο με βρίσκει σε μια δημιουργική περίοδο. Δεν θέλω να χάσω λεπτό από την καθημερινότητα μου, κάνω συνεχώς πράγματα τα οποία με ολοκληρώνουν. Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους μας, και για τον λόγο αυτό ο καθένας από εμάς πρέπει να προσπαθήσει με κάθε τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό γι’ αυτόν.

-Έχει υπάρξει στιγμή στη ζωή σου που θέλησες να απομονωθείς; Να μπεις σε μια δική σου… καραντίνα;

Την προσωπική μου καραντίνα την βίωσα με την θέληση μου την περίοδο που αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα από τον χώρο της μόδας. Έζησα για ένα ολόκληρο χρόνο στο σπίτι μου δίπλα στην εξοχή μαζί με τον σκύλο μου ! Ήταν μια απίστευτη εμπειρία ! Ένα από τα καλύτερα δώρα που έχω προσφέρει στον εαυτό μου!

-Έχεις διαγράψει μια εξαιρετική πορεία στον χώρο της μόδας. Τι έχεις να θυμάσαι από τα πρώτα σου βήματα;

Νιώθω πολύ τυχερός διότι αμέσως μετά την αποφοίτηση μου ξεκίνησα να εργάζομαι στον χώρο που αγαπούσα. Τα ‘90s ήταν η χρυσή εποχή της μόδας με υπέροχες συνεργασίες και σπουδαίους ανθρώπους! Ο Γιάννης Τσεκλένης ήταν ένας από αυτούς. Πέρασα μια περίοδο δίπλα του ως σχεδιαστής της ομάδας του. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος με απίστευτη αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες δημιουργούς, θεωρούσε ότι δεν είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα από τα ξένα brands και ότι η θέση μας θα έπρεπε να είναι ψηλά. Ο Γιάννης Τσεκλένης χαρακτήριζε τα σχέδια μου ως θηλυκά, διαχρονικά με ταυτότητα.

-Μπορείς να μου διηγηθείς μια ιστορία από τα… παρασκήνια που δεν έχεις πει ποτέ δημόσια;

Ιστορίες backstage πολλές! Αυτές που μπορώ να διηγηθώ δημόσια, ελάχιστες!

-Υπήρξαν δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια; Σε αμφισβήτησαν άνθρωποι και πώς τους διαχειρίστηκες;

Όσα έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια τα χαρακτηρίζουν η προσπάθεια, η σκληρή δουλειά και τα εμπόδια εώς την επίτευξη του στόχου. Είναι κάτι το οποίο θεωρώ φυσιολογικό πλέον όπως επίσης θεωρώ φυσιολογικό, να μην συμφωνούν κάποιοι με τη δουλειά σου.  Είμαι ένας χαρακτήρας που προτιμά να απαντά με την δουλειά του και όχι με λέξεις.

-Για 10 χρόνια υπήρξες καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Konstantinos Melis by Laskos. Τι έχεις να θυμάσαι από αυτή τη δεκαετία;

Μόνο ωραίες στιγμές έχω να θυμάμαι από αυτή την συνεργασία, η οποία με καθιέρωσε στον χώρο. Ο Κωνσταντίνος Μέλης πίστεψε στο όραμα μου και όλα κύλισαν όπως έπρεπε.  Πέρασαν από το ατελιέ σχεδόν όλες οι Ελληνίδες σταρ, έγιναν σημαντικές συνεργασίες, επαναπροσδιορίσαμε την γυναικεία σιλουέτα. Ήταν 10 χρόνια ευχάριστης δημιουργικής πορείας!  Δέκα χρόνια για έναν σχεδιαστή που υπογράφει συλλογές οίκου μόδας και παίρνει την ευθύνη κάθε σεζόν για την επιτυχία του είναι πολλά. Αυτό στο εξωτερικό δεν συμβαίνει και θεωρώ φυσικό επακόλουθο την ανάγκη που είχα να αποσυρθώ. Ένιωσα ότι είχε κλείσει ο δημιουργικός κύκλος την δεδομένη στιγμή από εμένα.

Ο Γιάννης Λάσκος με τον Κωνσταντίνο Μελή, σε παλαιότερη κοινή εμφάνισή τους.

-Το 2016 ανακοίνωσες ότι αποχωρείς από τον οίκο μόδας. Πώς πήρες αυτήν την απόφαση;

Αυτή η περίοδος ήταν η προσωπική καραντίνα που ανέφερα παραπάνω. Είχα ανάγκη να μείνω με το εαυτό μου, τον είχα αφήσει πίσω, δούλευα πολλές ώρες, χωρίς καθόλου προσωπική ζωή. Κάποια στιγμή ο εαυτός αυτός έρχεται μπροστά σου και στο ζητάει ο ίδιος. Τον άκουσα και αυτό έπραξα!

-Τι σκεφτόσουν εκείνο τον καιρό και πώς επέλεξες να επανέλθεις στα πράγματα;

Απολάμβανα την φύση, την παρέα των φίλων μου, έκανα εκδρομές, μαγείρευα, έτρεχα με τον σκύλο μου, δεν σκεφτόμουν πολύ παρά μόνο πως θα περάσω όμορφα την επόμενη μέρα. Γέμισα νέες εικόνες από την ελληνική υπαίθριο και όλο αυτό με οδήγησε στην επιστροφή μου στον χώρο που αγαπώ με τη συλλογή Backtoblanche το 2018.

Κωνσταντίνος Μελής αποκάλυψε πρόσφατα δημόσια ότι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το γνώριζες; 

Το πρόβλημα υγείας του Κωνσταντίνου ήρθε στην επιφάνεια αρκετό καιρό μετά από την αποχώρηση μου από τον οίκο. Ήταν μια δυσαρέστη είδηση που με συγκλόνισε. Γνωρίζοντας πολύ καλά πόσο δυνατός άνθρωπος είναι ήξερα μέσα μου, ότι η κατάληξη αυτής της ιστορίας θα είναι θετική!

-Μια δύσκολη χρονιά φτάνει στο τέλος της. Αν έβαζες έναν τίτλο για το 2020 ποιος θα ήταν αυτός;

«Ζώ τη στιγμή»!

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Τα σχέδια μου έχουν να κάνουν με τις επόμενες είκοσι μέρες που ακολουθούν. Σταμάτησα να κάνω  μακροπρόθεσμα σχέδια, απολαμβάνω το εδώ και τώρα! Ζω τη στιγμή!

*Πηγή φωτογραφιών: Προσωπικό αρχείο Γιάννη Λάσκου, Ndp Photo, Instagram

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss