Ο κινηματογραφιστής από την ταινία Nomadland “κράζει” τον Quentin Tarantino – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


H ταινία Nomadland είναι το τεράστιο φαβορί για τα Oscar και ο κινηματογραφιστής (διευθυντής φωτογραφίας) της Joshua James Richards, αναφέρθηκε στον Quentin Tarantino για μια παλαιότερη του δήλωση.

Να θυμίσουμε καταρχάς, πως ο Tarantino είχε αναφέρει πως η ψηφιακή μορφή είναι ο “θάνατος του σινεμά” και θεωρεί πως όσες δεν γυρίζονται σε 35mm, δεν μπορούν να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα τους. Ουσιαστικά δήλωσε πως η ψηφιακή μορφή είναι η τηλεόραση στο σινεμά.

Ο Richards απάντησε σε αυτές τις δηλώσεις, υπενθυμίζοντας πως ο Tarantino είχε αναφέρει πως είναι ο “θάνατος του σινεμά” και λέγοντας του να πάει να… (καταλαβαίνετε τι). Αποθέωσε την Chloé Zhao και λέγοντας πως με την ψηφιακή επεξεργασία, μπορούν να κάνουν τις ταινίες όπως θέλουν, με το budget που θέλουν και να αναδεικνύονται με μοναδικό τρόπο στο σινεμά.

Το Nomadland έχει να κάνει με μια γυναίκα, η οποία στα 60 της αφού χάσει τα πάντα στη Μεγάλη Ύφεση, ξεκινά ένα ταξίδι στην Αμερικάνικης Δύσης, ζώντας ως μια σύγχρονη νομάδα. Η σκηνοθεσία είναι της Chloé Zhao και εκτός από την Frances McDormand, παίζουν οι Linda May, Charlene Swankie, Bob Wells, David Strathairn.

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss