Ο Μπομπ Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ παρέα και στην αληθινή ζωή!

Βρέθηκε στα βάθη του Ατλαντικού ο αληθινός Μπομπ Σφουγγαράκης και ο φίλος του, ο Πάτρικ.

Σε άλλη μια επιβεβαίωση πως η ζωή μιμείται την τέχνη, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα κίτρινο θαλάσσιο σφουγγάρι να «αράζει» με ένα ροζ αστερία στα βάθη του Ατλαντικού, όπως συνηθίζουν οι πρώτοι διδάξαντες Μπομπ Σφουγγαράκης και Πάτρικ Αστέρης.

Τα δύο πλάσματα κατέγραψε το τηλεχειριζόμενο όχημα Okeanos Explorer της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανού και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) σε βάθος άνω των 1.800 μέτρων, μια πλαγιά των υποθαλάσσιων ορέων Retriever, περίπου 320 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, τη διασκεδαστική αυτή σύμπτωση εντόπισε ο Κρίστοφερ Μα, θαλάσσιος βιολόγος του Μουσείου Σμιθσόνιαν.

«Συνήθως αποφεύγω τέτοιες αναφορές, αλλά ΟΥΑΟΥ. Ο Μπομπ Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ της αληθινής ζωής» τουίταρε με ενθουσιασμό ο Μα, προσθέτοντας πως η σύμπτωση των απίθανων χρωμάτων του σφουγγαριού και του αστερία τον κατέλαβε εξ απήνης.

«Ως βιολόγος που εξειδικεύεται σε αστερίες, οι περισσότερες απεικονίσεις του Πάτρικ και του Μπομπ του Σφουγγαράκη είναι λανθασμένες» λέει ο ίδιος. Για παράδειγμα, οι αστερίες είναι σαρκοφάγοι και μεταξύ των θηρευμάτων τους είναι και τα σφουγγάρια.

«Θεώρησα πως θα ήταν αστείο να κάνω τη σύγκριση η οποία για μια φορά ήταν ακριβής στην εικόνα και τα χρώματα των ηρώων κινουμένων σχεδίων» πρόσθεσε.

Πέραν της ομοιότητας με το δημοφιλή ήρωα της σειράς κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon, το ασυνήθιστο με τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η σπανιότητα του φυσικού αυτού σφουγγαριού, καθώς τα θαλάσσια σφουγγάρια παίρνουν συνήθως το χρώμα και το σχήμα των επιφανειών όπου ζουν. Τα περισσότερα είναι πορτοκαλί ή λευκά ώστε να ενσωματώνονται χρωματικά στο περιβάλλον και σχεδόν ποτέ ζωηρό κίτρινο, όπως αυτό της εικόνας.

Ο σαρκοβόρος αστερίας δίπλα στο σφουγγάρι είναι του είδους Chondraster που απαντάται σε σκούρο ή ανοιχτό ροζ ή λευκό χρώμα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια μηχανή Ποπ Κορν Hello Kitty!
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια μηχανή Ποπ Κορν Hello Kitty προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss