Ο παιδίατρος του TLife Δρ. Σπύρος Μαζάνης απαντά στις δικές σας απορίες

Όπως κάθε Σάββατο, έτσι και αυτό, ο παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης απαντά στις δικές σου ερωτήσεις. Στις απορίες που σου δημιουργούνται όσο το παιδί σου μεγαλώνει. Εσύ έστειλες τα ερωτήματα σου. Εμείς τα καταγράψαμε. Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης έχει όλες τις απαντήσεις. Αν κάτι σε προβληματίζει, μπορείς να στείλεις το μήνυμα σου στο: mazanis@tlife.gr και ο οικογενειακός μας γιατρός θα σου απαντήσει!

⇒ Ερώτηση:

Κύριε Μαζάνη, Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση: Έχω ένα κοριτσάκι 5 χρονών και 21/8 γέννησα πάλι ένα κοριτσάκι. Είμαστε στις 3 εβδομάδες. Επειδή έχω την μπέμπα και είναι πάρα πολύ μικρή σκέφτομαι να μην στείλω σχολείο την μεγάλη μου, γιατί φοβάμαι αρκετά λόγω της κατάστασης με τον Κορονοϊό. Φοβάμαι μην κολλήσει τίποτα το μικράκι μου και τρέχουμε. Σκεφτείτε ότι δεν έχει κάνει ούτε τα πρώτα εμβόλια.. Από την άλλη, είναι κρίμα και η μεγάλη μου να χάσει την χρόνια της, είναι και παιδάκι και, όπως καταλαβαίνετε, θέλει να βγει να παίξει. Είμαι σε μεγάλο δίλημμα, το σκέφτομαι πολύ. Τι μου προτείνετε; Θα χαρώ να μου πείτε την γνώμη σας! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, η γνώμη μου είναι να ακολουθήσετε τις γνωστές οδηγίες. Δηλαδή να πάει στο σχολειο και να παίρνετε τα απαιτούμενα μέτρα για προφυλάξεις. Επίσης, είναι πιο εύκολο να απομονώνεις το βρέφος σε ένα δωμάτιο, στην περίπτωση που ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Δηλαδή, είναι κάτι, που όπως λέμε “βλέποντας και κάνοντας”, διότι και το μεγάλο παιδί δεν πρέπει να μείνει πίσω στην κοινωνική και εκπαιδευτική της εξέλιξη. 

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss