«Ο πρόσφυγας και μουσικός Μαχμούντ Κανού βγήκε με την κοπέλα του βόλτα και ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με 20 άτομα» με πρόσχημα μια μπύρα – The Press Project – Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση

«Ζω στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια! ‘Εχω περάσει πολύ καλά και είχα καλές εμπειρίες σε αυτή τη χώρα» σημειώνει ο Μαχμούντ Κανού σε ανάρτηση του που συνοδεύεται με φωτογραφία από το χτυπημένο του πρόσωπο. Όπως καταγγέλλει, το βράδυ της 15ης Απριλίου έπινε ένα ποτό με την κοπέλα του στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και δέχθηκαν αναίτια επίθεση από μια ομάδα ανδρών. «Ξεκίνησε όταν ένας από αυτούς ήρθε και κλώτσισε τα ποτά μας και αντιδράσαμε λέγοντας “ει, αδελφέ, τί είναι αυτό”. Δεν απάντησε, έφυγε και επέστρεψε μετά από μερικά λεπτά με είκοσι ηλίθιους φίλους τους και ξεκίνησε τσακωμό. Είκοσι άνδρες απέναντι σε έναν άνδρα και μια γυναίκα!» περιγράφει ο ίδιος, ενώ αναφέρει ότι η ίδια ομάδα ανθρώπων είχε επιτεθεί σε έναν άνδρα τρεις μέρες πριν το συγκεκριμένο περιστατικό. «Ξέρεις τι! Και αυτός ο άνδρας είχε σκούρο δέρμα» σημειώνει.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Aντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας-Πειραιά ο οποίος καλεί σήμερα στις  17:00 σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.«Το βράδυ της Πέμπτης 15/4 στην πλατεια Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ο Αιγύπτιος πρόσφυγας Μαχμούντ Κανού, μουσικός και μέλος της χιπ-χοπ ομάδας Radical Breaks, είχε βγει μαζί με την κοπέλα του για να κάνουν την βόλτα τους. Ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με ομάδα 20 ατόμων, όπως καταγγέλλουν. Η ομάδα αυτών των ατόμων μαζεύτηκε γύρω από το ζευγάρι και τους επιτέθηκε άγρια με χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα, χωρίς να πούνε κουβέντα, με μόνη αφορμή… μια μπύρα που χύθηκε καταλάθος. Αναγνωρίζουμε σε αυτή την πρακτική της τυφλής βίας και της επιβολής σε πιο αδύναμους ανθρώπους μια ξεκάθαρα φασιστική συμπεριφορά» αναφέρει και προσθέτει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην πλατεία. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που τα θύματα τέτοιων πρακτικών είναι συνήθως μετανάστες και κόσμος που ανήκει στο πλέον αόρατο κομμάτι της κοινωνίας. Την περασμένη εβδομάδα, για κάτι παρομοίως αναίτιο, είχε καταγγελθεί αντίστοιχο περιστατικό, εκείνη την φορά ακόμη και με την απειλή όπλου στραμμένο προς πρόσφυγα. Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει ένα μοτίβο σε συμπεριφορές που παραπέμπουν σε ματσίλα, τραμπουκισμούς, και φασιστικές πρακτικές, δυστυχώς, που συμβαίνει όλο και πιο συχνά στην περιοχή».

«Η πλατεία του Αγίου Γεωργίου, και κάθε πλατεία σε καιρό πανδημίας και εγκλεισμού, είναι από τους λίγους δημόσιους χώρους που μας έχουν απομείνει στην πόλη, όπου μπορούμε να κυκλοφορούμε και να κοινωνικοποιούμαστε. Γι’ αυτό ζητάμε οι πλατείες και ο δημόσιος χώρος να είναι ασφαλείς και προσβάσιμες για όλους και για όλες. Δεν θα αφήσουμε τους δημόσιους χώρους στο έλεος τραμπούκων ή/και μπάτσους που εξασκούν την καφρίλα τους» προσθέτει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss