Ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται τη νομοθετική προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, υποσχέθηκε να δώσει προτεραιότητα στην έγκριση του νόμου για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤKI+.

Τόνισε μάλιστα ότι θα προσπαθήσει να το κάνει μέσα στις 100 πρώτες μέρες της προεδρίας του, εάν κερδίσει τις εκλογές.

Ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο Philadelphia Gay News δεσμεύτηκε, επίσης να επεκτείνει τα δικαιώματα των queer διεθνώς, καθιστώντας την ισότητα κεντρικό κομμάτι της διπλωματίας των ΗΠΑ, αν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο. 

«Θα κάνω τη θέσπιση του νόμου για την ισότητα κορυφαία νομοθετική προτεραιότητα κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών μου – μια προτεραιότητα στην οποία αντιτίθεται ο Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει αντιταχθεί στον νόμο περί ισότητας, λέγοντας ότι «θα υπονομεύσει τα δικαιώματα των γονέων και της συνείδησης».

Ο νόμος περί ισότητας εκτιμάται ότι θα προστατεύσει τους πολίτες των ΗΠΑ από διακρίσεις λόγω σεξουαλικής ταυτότητας και ταυτότητας φύλου, τροποποιώντας τον νόμο περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964, ένα από τα πιο σεβαστά επιτεύγματα του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων, το οποίο απαγόρευσε τις διακρίσεις λόγω φυλής, θρησκείας, φύλου και εθνικής καταγωγής.

«Θα πολεμήσω τον εκφοβισμό και θα θέσω για άλλη μια φορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο της δέσμευσης της Αμερικής με τον κόσμο», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss