Ο Snapdragon 888 είναι επίσημος με πολλές νέες δυνατότητες για τα κορυφαία τηλέφωνα επόμενης γενιάς του 2021

Η Qualcomm ανακοίνωσε το Snapdragon 888, το κορυφαίο SoC (system-on-chip), το οποίο θα τροφοδοτεί μερικά από τα μεγαλύτερα κορυφαία smartphone το 2021. Το νέο chipset ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Snapdragon Summit 2020 της Qualcomm – μια ετήσια εκδήλωση όπου η εταιρεία παραγωγής chip παρουσιάζει την τελευταία της τεχνολογία για την επόμενη γενιά τηλεφώνων.

Αυτό που κάνει την ανακοίνωση του επόμενου κορυφαίου chipset Qualcomm να είναι συναρπαστική είναι οι νέες δυνατότητες που θα επιτρέψει σε μελλοντικά smartphone. Το προηγούμενο 865 βρέθηκε σε παραλλαγές της σειράς Samsung Galaxy S20, της σειράς OnePlus 8 και μια τεράστια ποικιλία συσκευών από κατασκευαστές όπως οι Xiaomi, LG, Sony και άλλους – πράγμα που σημαίνει ότι το νέο Snapdragon 888 θα μπορούσε να βρει το δρόμο του σε μερικά από τα τα μεγαλύτερα κινητά τηλέφωνα του 2021.

Χαρακτηριστικά Snapdragon 888

Το νέο chipset Snapdragon 888 διαθέτει το πιο πρόσφατο X60 5G Modem της Qualcomm, προσφέροντας καλύτερη συνδεσιμότητα και περισσότερη υποστήριξη για το δίκτυο επόμενης γενιάς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ενισχυμένης υποστήριξης mmWave. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε περισσότερα τηλέφωνα 5G το 2021; Σχεδόν σίγουρα. Στην πραγματικότητα, περιμένουμε σχεδόν όλα τα κορυφαία smartphone του επόμενου έτους να είναι έτοιμα για 5G. Οι περισσότεροι κατασκευαστές κινούνται ήδη με αυτόν τον τρόπο.

Η Qualcomm αύξησε επίσης τις δυνατότητες AI στο Snapdragon 888, με το τσιπ να μπορεί να επεξεργάζεται πολύ περισσότερες λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο σε σχέση με τον προκάτοχό του – δημιουργώντας πιο έξυπνες λειτουργίες και καλύτερη κατανάλωση ενέργειας. Οι gamers καλύπτονται με τη συμπερίληψη του Snapdragon Elite Gaming στο SoC, το οποίο μπορεί να προσφέρει ρυθμούς καρέ έως 144fps και η Qualcomm καυχιέται ότι προσφέρει την «πιο σημαντική αναβάθμιση στην απόδοση της Adreno GPU».

Το Call of Duty Mobile, το Fortnite και το PUBG ελέγχθηκαν όλα κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας, οπότε ενδέχεται να δούμε κάποιες συγκεκριμένες βελτιώσεις σε αυτούς τους τίτλους στο εγγύς μέλλον σε κορυφαία τηλέφωνα Android. Υπάρχουν επίσης καλά νέα για όσους φωτογραφίζουν με το κνιητό, καθώς το chipset Snapdragon 888 επιτρέπει στα κινητά να “τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο με 2,7 gigapixels ανά δευτερόλεπτο ή περίπου 120 φωτογραφίες σε ανάλυση 12MP.” Αυτό είναι 35% γρηγορότερο από το 875 chip.

Περιμένουμε να ακούσουμε περισσότερα για τις νέες δυνατότητες της εταιρείας τις επόμενες ημέρες, καθώς η Qualcomm θα φιλοξενήσει ένα δεύτερο συνέδριο όπου αναμένουμε να ακούσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποια τηλέφωνα θα διαθέτουν το Snapdragon 888;

Ένας αριθμός κατασκευαστών τηλεφώνων έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι χρησιμοποιεί το chipset Snapdragon 888 σε επερχόμενα ακουστικά. Αυτές οι εταιρείες είναι: Asus, BlackShark, Lenovo, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, Oppo, Sharp, Vivo, Xiaomi και ZTE.

Η Xiaomi είπε ότι το επόμενο τηλέφωνό της θα έρθει σύντομα και θα διαθέτει το Snapdragon 888. Περιμένουμε ότι θα είναι το Xiaomi Mi 11, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί συγκεκριμένα. Τόσο η Sony όσο και η Samsung δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι εταιρείες δεν θα χρησιμοποιήσουν το Snapdragon 888 σε κορυφαία τηλέφωνα το 2021.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss