Πάνω από 2.500 κρούσματα σήμερα – Έρχονται αλλαγές στα sms 2 και 6 – nassosblog.gr

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα κρούσματα σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2.500.

Η ανακοίνωση των κρουσμάτων για το τελευταίο 24ωρο θα γίνει λίγο πριν ξεκινήσει η ενημέρωση στις 6 κατά την οποία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει νέα σκληρότερα μέτρα για το lockdown και ο υπουργός Υγείας μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ που δέχεται ιδιαίτερα μεγάλη πίεση τις τελευταίες ημέρες.

Τα κρούσματα κορονοϊού που ξεπερνούν τα 2.000 καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, η βρετανική μετάλλαξη που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και η τεράστια πίεση στο ΕΣΥ ειδικά στην περιοχή της πρωτεύουσας δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια.

Από χθες έχει σημάνει συναγερμός με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν εκτάκτως χθες και σήμερα προκειμένου να εισηγηθούν νέα μέτρα.

Οι ανακοινώσεις με τα μέτρα που αποφασίστηκαν, μια πιο σκληρή εκδοχή του lockdown αναμένεται να ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα SMS με τους κωδικούς 2 και 6. Ο κωδικός 2 αφορά στη μετακίνηση προς καταστήματα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι κλπ και ο κωδικός 6 για τη σωματική άσκηση.

Για τον κωδικό 2 θα υπάρξει ενδεχομένως κάποιος χιλιομετρικός περιορισμός για να μην πηγαίνεις πχ από το Παγκράτι στη Γλυφάδα για σούπερ μάρκετ, ενώ σε ότι αφορά στον κωδικό 6 δεν θα αφορά μετακινήσεις με αυτοκίνητο, δηλαδή δεν θα μπορεί κάποιους που θέλει να αθληθεί να πηγαίνει από τη Νέα Σμύρνη στην Κηφισιά.

Απο iefimerida

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss