Πάπα Μπούμπα Ντιόπ: Θρήνος στη Σενεγάλη στο τελευταίο «αντίο»

Πάπα Μπούμπα Ντιόπ: Ραγίσαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» – Συγκλονιστικές στιγμές στη Σενεγάλη

Ο πρόεδρος της Σενεγάλης, Μάκι Σαλ, πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας του 2002 κι εκατοντάδες φίλαθλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» την Παρασκευή (4/12) στον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών την περασμένη Κυριακή (29/11), έπειτα από μάχη ετών με ασθένεια.

Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, που φόρεσε και τη φανέλα της ΑΕΚ τη σεζόν 2010/11, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς «ήρωες» της Σενεγάλης κι ο παίκτης που σημείωσε το νικητήριο γκολ εναντίον της -Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του 1998- Γαλλίας, στο εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2002 στη Σεούλ. Ήταν το πρώτο παιχνίδι και το πρώτο γκολ της Σενεγάλης σε τελική φάση.

«Η απώλειά σου είναι τεράστια για το έθνος μας. Και όσο σύντομη κι αν ήταν η ζωή σου, ήταν πολύ χρήσιμη και σημαντική για την πατρίδα μας. Θα είμαστε αιώνια ευγνώμονες απέναντί σου», δήλωσε ο πρόεδρος Μάκι Σαλ στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Blaise Diagne de Diass», περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το Ντακάρ, αμέσως μετά την άφιξη της σορού του Ντιόπ από τη Λανς, προκειμένου να ταφεί το Σάββατο (5/12) στη γενέτειρά του, το Ρουφισκέ.

Ο πρόεδρος της Σενεγάλης ανακοίνωσε ότι το μουσείο, στο υπό κατασκευή στάδιο της Σενεγάλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεολαίας του 2026, θα πάρει το όνομα του Ντιόπ για να τιμηθεί η προσφορά του στη χώρα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss