Παναθηναϊκός: Το δίδυμο ανάγκης Κασελάκη-Μήτογλου και η ανυπαρξία των σέντερ

Όγκουστ - Ντέιβις
Ο Όγκουστ κοιτάει τον Ντέιβις…

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην παράταση με 97-89 από την Μπαρτσελόνα την Πέμπτη (15/10) για την 4η αγωνιστική της Euroleague, με τους σέντερ των “πρασίνων” να προδίδουν τον Γιώργο Βόβορα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός… αναγκάστηκε να παίξει στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της κανονικής διάρκειας και της παράτασης με δίδυμο ανάγκης στους ψηλούς: τον μαχητικό Λεωνίδα Κασελάκη στο “4” και τον εξαιρετικό Ντίνο Μήτογλου στο “5”.

Ο πρώτος προορίζεται για μπακ-απ του Ιωάννη Παπαπέτρου στο “3” (σ.σ. ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αποβλήθηκε με 5 φάουλ στο 35′) και ο δεύτερος για βασικός πάουερ φόργουορντ και για λίγα λεπτά στο “5”!

Ο Κασελάκης έπαιξε για 26:05 λεπτά, ο Μήτογλου για 34:27, την ώρα που οι Γιώργος Παπαγιάννης (15:13), Ζακ Όγκουστ (6:11), Άαρον Γουάιτ (6:56) και Μπεν Μπέντιλ (2:14) έπαιξαν από λίγο έως ελάχιστα και δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα τους.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο Μπράντον Ντέιβις να κάνει.. πάρτι στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της κανονικής διάρκειας και της παράτασης και να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στη νίκη.

Την ώρα που οι πλέι-μέικερ και οι περιφερειακοί των “πρασίνων” (Σαντ Ρος, Φόστερ, Νέντοβιτς) έπαιξαν εξαιρετικά παρά τον τραυματισμό του Κίφερ Σάικς, οι σέντερ της ομάδας πρόσφεραν συνολικά 4 πόντους, ενώ ο Μπράντον Ντέιβις είχε 20 με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (6/6 βολές, 7/8 δίποντα)!

Οι πόντοι των “πρασίνων” ανά (την κανονική) θέση που παίζει ο κάθε παίκτης:

Πόιντ γκαρντ: 17 (όλους ο Σαντ Ρος)

Σούτινγκ γκαρντ: 39 (Φόστερ 24, Νέντοβιτς 15)

Σμολ φόργουορντ: 13 (Παπαπέτρου 8, Κασελάκης 5)

Πάουερ φόργουορντ: 16 (όλους ο Μήτογλου)

Σέντερ: 4 (Παπαγιάννης 2, Όγκουστ 2)

Τελικά, μήπως το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι στο “5” και όχι στο “1”;

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss