Πανιώνιος: Αίτημα να παίξει στη Β’ Εθνική

allstarbasket.gr

Ο ερασιτέχνης Πανιώνιος ανέλαβε την πρωτοβουλία να σώσει, ό,τι σώζεται στην ανδρική ομάδα μπάσκετ και με επιστολή του στην ΕΟΚ, ζητά να παίξει στη Β’ Εθνική, ώστε να μην αρχίσει από τη Γ’ ΕΣΚΑΝΑ.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη ζητά την κατανόηση της Ομοσπονδίας και των υπολοίπων ομάδων της Β’ Εθνικής για την αναστάτωση και ζητά να εφαρμοστεί ο κανονισμός για ομάδα της Basket League που όταν δηλώνει αδυναμία συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία, παίζει στη Β’ Εθνική και όχι στο τοπικό.

Η επιστολή του ερασιτέχνη Πανιώνιου:

“Ο Πανιώνιος συμπληρώνει εφέτος 130 χρόνια από την ίδρυσή του στην μαρτυρική Σμύρνη και υπερηφανεύεται για την διαχρονική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και στο μπάσκετ.

Η χρονικη συγκυρία όμως δεν συνάδει με το παρόν της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου, καθώς όπως έγινε γνωστό και έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ απέσυρε την συμμετοχή της από το πρωτάθλημα της Basket League για την περίοδο 2020/21.

Η διοίκηση του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ και εγώ προσωπικά όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, δεν είχε καμία θεσμική και νομική δυνατότητα να παρέμβει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην διαχείριση της καλαθοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας.

Ως εκ τούτου και μετά την οριστικοποίηση της αποχώρησης της ομάδας μπάσκετ από την κατηγορία του επαγγελματικού μπάσκετ, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ ανέλαβε την διαχείριση και την δημιουργία του εν λόγω τμήματος από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην γενική προκήρυξη και στην ειδική προκήρυξη της Β’ Εθνικής κατηγορίας, δικαίωμα συμμετοχής αποκτούν τα αθλητικά σωματεία μετά την δήλωση μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ δηλώνει την συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής για την περίοδο 2020/21.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αναστάτωση που ενδεχομένως να προκαλέσει το αίτημα της συμμετοχής του ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ στην τετελεσμένη κλήρωση των ομίλων στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και ζητούμε την κατανόηση του διοικτικού συμβουλίου της ΕΟΚ και των άλλων συμμετεχόνων συλλόγων”.

Δείτε την επιστολή:

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss