ΠΑΟΚ: Ο Μέξας μίλησε για «πολύ δουλειά μπροστά μας»!

Προσγειωμένος παραμένει ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κώστας Μέξας, μετά την πρόκριση στο Κύπελλο επί της Λάρισας

Ο ΠΑΟΚ έκανε «επίδειξη δύναμης» με την Λάρισα, αλλά ο προπονητής του «δικεφάλου» Κώστας Μέξας, κρατάει χαμηλούς τόνους.

«Ήταν σημαντικό που επιστρέψαμε σε επίσημο παιχνίδι, το περιμέναμε τις τελευταίες 12-13 μέρες. Το μπρος-πίσω με τον Πανιώνιο, με είχε επηρεάσει πολύ στην προπόνηση. Στο ξεκίνημα του αγώνα, ήταν πολύ ξεκάθαρη η έλλειψη ρυθμού, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, που δεν υπήρχαμε στο γήπεδο στα πρώτα 13-14 λεπτά. Δε βάλαμε κορμιά, δε βάλαμε χέρια, δεν ακολουθήσαμε τακτική. Μας κράτησε η ποιότητα στην επίθεση κάποιων παιδιών, βρήκαμε λύσεις και μπορέσαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ. Από το 15’ και μετά, η ομάδα άρχισε να προσαρμόζεται, να πατάει καλύτερα στο αμυντικό κομμάτι» δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια ο Κώστας Μέξας, παρατήρησε: «Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα μας ήταν αρκετά καλύτερη. Και σε ένταση και στην ατομική άμυνα. Μέσα από την αμυντική ένταση και μπορέσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να φύγει το σκορ. Είναι καλό ξεκίνημα, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα. Προχωράμε στο θεσμό αυτό, έχουμε στόχους, θέλαμε να προχωρήσουμε στους 8. Έχουμε όμως μπροστά μας πολλή δουλειά. Θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα στη Λάρισα, θεωρώ ότι το ρόστερ της είναι σίγουρα καλύτερο από πέρσι. Με τη δουλειά που κάνουν και θα κάνουν στη συνέχεια, θα είναι υποψήφια για πλέι οφ».

Για τον πλουραλισμό στην επίθεση της ομάδας του επισήμανε: «Από το ρόστερ που χτίστηκε, δεν υπάρχει ο σταρ γύρω από τον οποίο θα τρέχει όλη η ομάδα. Θέλουμε σε κάθε αγωνιστική, να μοιράζεται το σκορ σε διαφορετικά παιδιά. Αυτός είναι ο στόχος. Θέλουμε μέσα από την ομαδική λειτουργία, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να βελτιωνόμαστε παιχνίδι».

Για τις 19 ασίστ και τα μόλις 6 λάθη είπε: «Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Είχαμε περίπου 15-20 ασίστ και στα φιλικά. Μπορούμε να το δείξουμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Έχουμε παιδιά με παραστάσεις την Ελλάδα και αυτό βοηθάει μια ομάδα να ξεκινήσει με λιγότερους κραδασμούς».

Τέλος, για την είσοδο του Τσαλμπούρη και αν επηρεάσει την ταχύτητα της ομάδας: «Ο Τσαλμπούρης για 2,16 είναι αρκετά γρήγορος. Πιστεύω ότι θα μπει από βδομάδα, να μας δώσει ακόμα μία λύση στου ψηλούς. Να μπει στο ροτέισον, έχει στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν σε συγκεκριμένες καταστάσεις».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss