Παπαθεοδώρου: Ήμασταν πεινασμένοι!

allstarbasket.gr

Στην «πείνα» της ΑΕΚ για νίκες, διακρίσεις και τίτλους, απέδωσε ο προπονητής της, Ηλίας Παπαθεοδώρου την εμφάνιση της ομάδας του, που επέφερε, εμφατική νίκη, 99-75 επί της Σαραγόσα, στον ημιτελικό του Final-8 στο Basketball Champions League!

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, μετά από τον αγώνα με τη Σαραγόσα.

“Πρώτα από όλα θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη συγκέντρωση που είχαν και την εξαιρετική δουλειά που έκαναν. Έμοιαζε εύκολο, αλλά πιστέψτε με δεν είναι κόντρα σε μια ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος, όπως η Σαραγόσα.

Απλά όταν είσαι πεινασμένος και εμείς ήμασταν πεινασμένοι για τον τελικό, όταν είσαι συγκεντρωμένος μπορείς να πετύχεις πολλά. Ο καθοριστικός αγώνας θα είναι ο τελικός όπου πρέπει να δώσουμε το 100% και να παίξουμε σκληρά. Τώρα προέχει να ξεκουραστούν οι παίκτες μας.

Είμαι ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή στον τελικό, αλλά προετοιμάζουμε την ομάδα εδώ και καιρό για αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε το τρόπαιο. Μπήκαμε αποφασισμένοι και δείξαμε τις προθέσεις μας από τα πρώτα λεπτά.

Το σημαντικό είναι ότι είχαμε συγκέντρωση για 40 λεπτά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την Κυριακή με τον καλύτερο τρόπο τη συμμετοχή μας σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ήταν πολύ χρήσιμος για μας, αλλά πρέπει να παραμείνει ταπεινός, να δουλέψει πολύ, να μαθαίνει από τους παίκτες που έχει δίπλα του και τότε έχει τα φόντα να πάει πολύ ψηλά
.

allstarbasket.gr

Ο Μάτ Λοτζέσκι, δήλωσε:

“Από την αρχή του αγώνα μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι. Το σημαντικό είναι ότι πρόσφεραν όλοι όσοι μπήκαν στο παρκέ και αυτό μας επέτρεψε να χτίσουμε μια καλή διαφορά.

Μας ενδιέφερε όποιος ήταν στον αγώνα να εξυπηρετεί το πλάνο και αυτό κάναμε ανεξάρτητα από το πόσο έπαιξε ο καθένας. Μπήκα συγκεντρωμένος από την πρώτη στιγμή, ο κόουτς με εμπιστεύτηκε σε εκείνο το σημείο, βγήκαν τα plays και βοήθησα την ομάδα μου σε αυτά τα λεπτά που αγωνίστηκα.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον τρόπο που παίξαμε αλλά ο στόχος είναι να πάρουμε το κύπελλο και έχουμε έμπειρους παίκτες για να διαχειριστούν έναν τελικό».

Ο προπονητής της Σαραγόσα, Ντιέγκο Οκάμπο είπε στη συνέντευξη Τύπου:

“Φάνηκε από τις πρώτες φάσεις του αγώνα ότι δεν μπορούσαμε να ματσάρουμε την αθλητικότητα αλλά και την σκληρότητα της ΑΕΚ, με τους διαιτητές να επιτρέπουν το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων μας.

Χάσαμε έτσι την αυτοπεποίθηση μας, δεν έμπαιναν τα σουτ και μείναμε πολύ πίσω στο σκορ. Όμως θέλαμε να μειώσουμε τη διαφορά διότι άλλο να χάνεις με 35 και άλλο με 25 ή 20 για αυτό προσπαθήσαμε και παλέψαμε μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Η ΑΕΚ έχει παίκτες όπως ο Λάνγκφορντ και ο Ράις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και το είδαμε απόψε».

Από πλευράς των παικτών της Σαραγόσα, ο Ροντρίγκο Σαν Μιγκέλ τόνισε:

“Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπήκαμε στο παιχνίδι αφού βρεθήκαμε γρήγορα με 12 πόντους πίσω και χάσαμε την επαφή με το σκορ.

Δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την αθλητικότητα του αντιπάλους μας. Ότι έγινε-έγινε, τώρα κοιτάμε τη διεκδίκηση της 3ης θέσης.

Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να χάσουμε με αυτό τον τρόπο στον ημιτελικό, μετά την πολύ καλή μας εμφάνιση στον προημιτελικό”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πώς η ΑΕΚ συνέτριψε τη Σαραγόσα (video)

Το photo story της πρόκρισης της ΑΕΚ στον τελικό του BCL

BCL: Στον τελικό η Μπούργκος 81-67 την Ντιζόν

MVP της σεζόν στο Basketball Champions League ο Κιθ Λάνγκφορντ! (pic)

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss