Παπαθεοδώρου: «Καμιά φορά μετράει πότε σκοράρεις»!

Ο προπονητής της ΑΕΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στο κρεσέντο της ομάδας του επιθετικά στο τελευταίο 5λεπτο της αναμέτρησης με το Περιστέρι

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του και τη νίκη που ήρθε στο φινάλε δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου.

«Πετύχαμε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο, μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Παρότι δεν είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμάσουμε το ματς, τα παιδιά ακολούθησαν με μεγάλη συνέπεια το πλάνο που είχαμε ετοιμάσει. Αγωνιστικά νομίζω πως ελέγξαμε αμυντικά το παιχνίδι σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, το μαρτυρά

αυτό και το γεγονός ότι το Περιστέρι είχε μόλις 7 ασίστ, μία ομάδα που έχει σε όλα της τα παιχνίδια πάνω από 20 ασίστ, μία ομάδα που σκόραρε σχεδόν 110 πόντους εκτός έδρας πριν από μία εβδομάδα. Τους περιορίσαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι, αλλά δεν είχαμε την εκτελεστική ικανότητα σε φάσεις όπου μπορέσαμε και δημιουργήσαμε πράγματα να σκοράρουμε, ώστε να πάρουμε το μέγιστο δυνατό κέρδος από τις άμυνες που βγάλαμε» υποστήριξε αρχικά ο τεχνικός του «δικεφάλου» και συμπλήρωσε:

«Γι’ αυτό και το ματς κύλησε με αυτόν τρόπο. Είμαστε χαρούμενοι που στο τέλος πετύχαμε μεγάλα σουτ και συνεχίζοντας να παίζουμε καλή άμυνα μέχρι το τέλος κάναμε αυτήν την πολύ σημαντική νίκη. Επ’ ευκαιρία, την αφιερώνουμε στα νέα μέλη της οικογένειάς στην ΑΕΚ, στα δίδυμα παιδιά του Δημήτρη Μαυροειδή και στην κόρη του Δημήτρη Μενουδάκου. Πολύ ευτυχές γεγονός για εμάς σε συνδυασμό με τη νίκη που κάναμε σήμερα».

Σχετικά με τον κακό συντελεστή ασίστ – λαθών που είχε το Περιστέρι το οποίο όμως διατηρούσε το προβάδισμα, η εξήγηση του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν πως ενώ η ΑΕΚ ήλεγξε 100% αμυντικά το παιχνίδι, δεν είχε εκτελεστικά αυτό που ήθελε.

«Αυτό σίγουρα έχει να κάνει με την ομάδα του Περιστερίου, που είναι μία πολύ καλή ομάδα η οποία ξέρει να προετοιμάζει καλά τα παιχνίδια, είχε σωστή οργάνωση στην άμυνά της, είχε στοχεύσει σίγουρα, είχε χρόνο μία εβδομάδα χωρίς ματς για να προετοιμάσουν αυτό το παιχνίδι και ήταν λογικό να είναι έτοιμοι. Από την άλλη πλευρά, θεωρώ πως μία ομάδα σαν τη δική μας, με την ποιότητά μας, όταν σουτάρει με 50% στις βολές σε ένα τόσο κλειστό ματς, είναι και αυτό ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Είχαμε αρκετά χαμένα ανοιχτά σουτ. Καμιά φορά παίζει ρόλο το πότε τα βάζεις τα σουτ. Εμείς τα βάλαμε στο τέλος και δεν υπήρχε επιστροφή μετά για το Περιστέρι. Προτιμώ, βέβαια αυτό το σενάριο γιατί έτσι κερδίσαμε το παιχνίδι».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss