Περού : Ανοιξαν το Μάτσου Πίτσου μετά από 7 μήνες μόνο για έναν ιάπωνα τουρίστα | in.gr

Οι αρχές του Περού άνοιξαν τον αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου Πίτσου για έναν και μοναδικό επισκέπτη, ιάπωνα τουρίστα ο οποίος αναγκάστηκε να περιμένει σχεδόν επτά μήνες για να μπει στην αρχαία πόλη των Ινκα, καθώς παγιδεύτηκε στη χώρα των Ανδεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Ειδικό αίτημα

Η επίσκεψη του Τζέσι Τακαγιάμα στην αρχαία πόλη επιτράπηκε μετά το ειδικό αίτημα που είχε υποβάλει ενόσω παρέμενε αποκλεισμένος περί τα μέσα του Μαρτίου στην πόλη Αγουας Καλιέντες, στα βουνά κοντά στο μνημείο, εξήγησε χθες ο περουβιανός υπουργός Πολιτισμού Αλεχάντρο Νέιρα.

«Ηρθε στο Περού με το όνειρο πως θα κατάφερνε να μπει» στο αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ινκα, τόνισε ο Νέιρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες ψηφιακά.

«Ο ιάπωνας πολίτης μπήκε στον χώρο μαζί με τον διευθυντή του αρχαιολογικού χώρου, ώστε να μπορέσει να τον δει προτού επιστρέψει στην πατρίδα του», πρόσθεσε.

Με το εισιτήριο από τον Μάρτιο

Ο Τακαγιάμα, με το εισιτήριο που είχε αγοράσει από τον Μάρτιο στο χέρι, μπήκε στον χώρο το Σάββατο.

Εγινε έτσι ο πρώτος επισκέπτης που μπόρεσε να περιηγηθεί στο μνημείο αυτό της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς έπειτα από επτά μήνες.

Αρχικά, σχεδίαζε να περάσει μόνο μερικές ημέρες στο Περού, απλώς για να δει το Μάτσου Πίτσου.

«Είναι καταπληκτικό. Σας ευχαριστώ!», λέει ο Τακαγιάμα σε βίντεο που γύρισε στην κορυφή του όρους Μάτσου Πίτσου.

Θα ανοίξει και πάλι

Ο υπουργός Πολιτισμού Νέιρα υποσχέθηκε ότι τον Νοέμβριο, ο αρχαιολογικός χώρος θα ανοίξει και πάλι στους Περουβιανούς και τους ξένους που θέλουν να τον επισκεφθούν, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.

Σημείωσε ότι θα επιτρέπεται να μπαίνει στον χώρο το 30% του συνηθισμένου αριθμού επισκεπτών, που είναι 675 άνθρωποι την ημέρα.

«Βρισκόμαστε ακόμη εν μέσω πανδημίας», είπε ο Νέιρα, κατά συνέπεια το άνοιγμα της αρχαίας πόλης «θα γίνει με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων».

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss