Ποια είναι η πόλη που πουλά σπίτια για… 1€; | in.gr

Μια γραφική πόλη στη Σικελία, το Σαλέμι, προχωρά σε πωλήσεις ακινήτων σε πραγματικά εξευτελιστικές τιμές, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει κατοίκους.

Στη διάρκεια του Νοεμβρίου, μερικές δεκάδες κτίρια υπό κατάρρευση θα δημοπρατηθούν, με την τιμή εκκίνησης να βρίσκεται στο 1€ – λιγότερο από όσο κοστίζει ένας εσπρέσσο!

Ο δήμαρχος της πόλης, Ντομένικο Βενούτι, ελπίζει ότι το σχέδιο θα ξαναδώσει ζωή στο Σαλέμι, που εγκαταλείφθηκε το 1968 μετά από έναν τρομερό σεισμό.

«Όλα τα κτίρια ανήκουν στο δημοτικό συμβούλιο, γεγονός που επιταχύνει τις πωλήσεις και μειώνει τη γραφειοκρατία», δήλωσε ο Βενούτι στο CNN.

Ήδη το δημοτικό συμβούλιο έχει προχωρήσει σε έργα υποκατάστασης των υποδομών, της ηλεκτροδότησης και του αποχετευτικού συστήματος της πόλης, εν αναμονή των νέων κατοίκων.

Αντίστοιχα σχέδια έχουν επιστρατευτεί και από άλλες εγκαταλελειμμένες ιταλικές πόλεις στο παρελθόν, που ουσιαστικά χάριζαν τα κατεστραμμένα σπίτια με τον όρο ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα προχωρούσαν σε ανακαινίσεις.

Αν και πολλά από τα σπίτια προς πώληση στο Σαλέμι, που χρονολογούνται στο 1600, έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό, άλλα βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση.

Οι επίδοξοι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να στείλουν λεπτομερή σχέδια ανακαίνισης των κτιρίων που τους ενδιαφέρουν, για να αποδείξουν ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για το σχέδιο.

Πηγή: www.cnn.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss