Ποιος Γιαννούλης, ο… Σιατούνης! To υπογεγραμμένο 5ετές, τα 3 εκατ. και το ντόμινο με Σμόλινγκ/Φάζιο! | Οι Μιχείες

Θα ξεκινήσω με το… Αλαφουζικό μότο: “υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται”! Σωστός, τουλάχιστον σε αυτό, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Υπάρχει όμως και μια τρίτη εκδοχή: “πράγματα που στο παρά ένα δεν γίνονται/χαλάνε και δεν λέγονται”…

Να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη απο το πολυπληθές… “σκυλολόι” αναγνωστήριο γιατί σκοπός μου δεν είναι να τους μπερδέψω, ούτε να… αεροφιλολογήσω.

Απλώς έψαχνα τον κατάλληλο (διαφορετικό) πρόλογο για το αποκλειστικό θέμα/ιστορία που θα διαβάσετε αλλά και συγχρόνως να κάνω μια γέφυρα σύνδεσης του 18χρονου πρωταγωνιστή της με το πρόσφατο, ελληνικο/ποδοσφαιρικό παρελθόν του, δηλαδή τον Παναθηναϊκό…

Τα ελληνικά ΜΜΕ σε εποχές… σκληρής μεταγραφολογίας, αρέσκονται (ως επί το πλείστον, όχι ότι δεν υπάρχουν φωτινές εξαιρέσεις σε όλα) σε αναπαραγωγή ξένων δημοσιευμάτων που τα βαπτίζουν ρεπορτάζ και σε διαρροές τις οποίες μάλιστα συντηρούν, χωρίς να τους ενδιαφέρει το τάιμινγκ ή το επίπεδο που έφτασε η υπόθεση (δηλαδή αν έχουν καεί όταν γράφτηκαν ή πρόκειται απλά για μια πρόταση, ένα ενδιαφέρον…).

Πάμε παρακάτω και να περάσουμε στο… ιταλικό ψητό: αν σας ρωτούσαν ποιος διεθνής Έλληνας ποδοσαιριστής έφτασε πιο κοντά τους προηγούμενους μήνες να κάνει μεταγραφή στη Ρoμα, η εύκολη και προφανής απάντηση θα ήταν ενδεχομένως… Γιαννούλης! Και έτσι θα πήγαιναν όλοι… κουβά αφού πρόκειται για μια λανθασμένη απάντηση.

Τον λένε Αντώνη Σιατούνη, έχει κλείσει τα 18 του χρόνια, παίζει στην Πριμαβέρα με την Κ19 της Σαμπντόρια, στην οποία βρέθηκε πριν από μια 2ετία απο τον Παναθηναϊκό και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 είχε υπογεγγραμμένα όλα τα χαρτιά και το συμβόλαιο της μεταγραφής του στην Ρόμα!

Σας μπέρδεψα ξανά; Εδώ είμαι για να διαβάσετε αυτή την απίστευτη ιστορία, 110% αληθινή και όχι… μανατζερική, η οποία παρέμεινε στο… συρτάρι μέχρι σήμερα κι αποδεικνύει πως μια μεταγραφή μπορεί να χαλάσει ακόμη και όταν φαίνεται τελειωμένη. Πόσο μάλλον όταν αποτελεί μέρος ενός τριπλού deal.

H Ρoμα ήθελε να αγοράσει τον Κρις Σμόλινγκ από τη Μάντσεστερ Γιουναάτεντ και συγχρόνως να ξεφορτωθεί τον Φεντερίκο Φάζιο που είχε συμφωνήσει με τη Σαμπντόρια, η οποία με τη σειρά της όμως, για τον Αργεντινό στόπερ δεν ήθελε να πληρώσει (το 2021 μένει ελεύθερος) αλλά να δώσει κάποιον ποδοσφαιριστή της, που θα έκανε γκελ στους “τζιαλορόσι” και θα συμφωνούσαν στην κοστολογησή του ως αντίτιμο, για αντάλλαγμα.

Η υπόθεση/διαπραγμάτευση με τη Man U για τον Σμόλινγκ ήταν διαφορετική από εκείνες των Φάζιο/Σιατούνη με τη Σαμπντόρια αλλά δουλευόντουσαν παράλληλα, με κορύφωση τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου αφού τη Δευτέρα, 5 του μήνα, θα έκλεινε και το μεταγραφικό παράθυρο.

Η Ρoμα, λοιπόν, για να παραχωρήσει τον Φάζιο στη Σαμπντόρια από την 1η και την 2η ομάδα της επέλεξε τον Αντώνη Σιατούνη! Ο 18χρονος Έλληνας μεσοαμυντικός αποτέλεσε μια προσωπική επιλογή και “καψούρα” του τεχνικού διευθυντή/μανατζερ της Ρoμα, Μόργκαν Ντε Σάνκτις (του παλαίμαχου διεθνή κίπερ).

Η Σαμπντόρια ήταν αρνητική, αρχικά, για τον Σιατούνη απαντώντας πάνω-κάτω στη Ρόμα: ” αυτός δεν δίνεται”. Τελικά έφτασαν στο σημείο οι “τζιαλορόσι” να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κιόλας για να αγοράσυν τον Σιατούνη, δίνοντας και τον Φάζιο! Οι Γενοβέζοι ξεκίνησαν από τα 5 εκατ. ευρώ και τελικά οι δύο ιταλικές ομάδες ντίλαραν στα 3 εκατ. ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης για τη “Σαμπ”.

Για να προλάβουν μάλιστα το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου (στην Ιταλία έκλεινε Δευτερα 8 το βραδυ, τοπική ώρα), από το μεσημέρι της Κυριακής, η Ρoμα και η πλευρά του νεαρου ποδοσφαιριστή, δηλαδή ο ατζέντης του Αντώνης Αποστολόπουλος (Mr. Sports Connection) και ο Σιατούνης, είχαν υπογεγραμμένα/έτοιμα όλα τα χαρτιά για συμβόλαιο 5 χρόνων!

Απο εκείνο το σημείο και μετά περίμεναν τις εξελίξεις στις υποθέσεις Σμόλινγκ και Φάζιο αφού η μεταγραφή του Σιατούνη στη Ρόμα ήταν σε συνάρτηση με αυτές τις δύο. Βασικά με την παραχώρηση του Φάζιο στη Σαμπντόρια, που για να ολοκληρωθεί όμως, έπρεπε πρώτα να προηγηθεί εκείνη του διεθνούς Άγγλου στόπερ.

Η τριπλή αυτή μεταγραφική υπόθεση/ντόμινο εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ και κάποια στιγμή όλοι οι εμπλεκόμενοι και των τριών υποθέσεων έμειναν με τα… χαρτιά στα χέρια. Του Σμόλινγκ για διαδικαστικά δεν μπορούσε να περάσει από το διεθνές σύστημα, έτσι χάλασε του Φάζιο και κατά συνέπεια δεν έγινε και του Σιατούνη. 

Όλα αυτά περίπου μια ώρα πρίν πέσει η μεταγραφική αυλαία, με τη Ρομα στο φινάλε και μάλιστα εκτός… προθεσμίας να περνάει την αγορά του Σμόλινγκ (της κόστισε 15 εκατ). Δεν υπήρχε όμως, πλέον χρόνος για τους Φάζιο (που της έμεινε στο ρόστερ) και τον Σιατούνη (που παρέμεινε στη Σαμπντόρια και δεν νομίζω πως θα τον… χαλάσει).

ΤΟ… ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΑΤΖΕΝΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το κερασάκι που… ξέμεινε από την παραλίγο τούρτα; Ο Έλληνας μεγαλοατζέντης, Αντώνης Αποστολόπουλος, στο περσινό καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι που είχε κλείσει 2 Σεπτεμβρίου κυριολεκτικά τις τελευταίες ώρες της τελευταίας ημέρας τότε, είχε πετύχει διπλό χτύπημα, τον Τάσο Δώνη στη Ρέμς και τον Γιώργο Κυριακόπουλο στη Σασουόλο! 

Φέτος, χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος αλλά οι… Σμόλινγκ/Φαζιο δεν έκανε το ίδιο με τον Σιατούνη. Σε ένα ακόμη super deal αφού 3 εκατ. ευρώ για έναν 18χρονο Έλληνα ποδοσφαιριστή που θα πήγαινε στη Ρoμα χωρίς να παίζει καν στην πρώτη ομάδα της “Σαμπ”, θα ήταν σχεδόν… μυθικό.

Άλλωστε ο Αποστολόπουλος αρέσκεται να… χτίζει καριέρες αναλαμβάνοντας ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από πολύ μικρούς. Υπάρχουν τα απτά παραδέιγματα των Λάζαρου, Τάσου Δώνη (τον πήγε στη Γιούβε στα 16 του χρόνια), Μιχελή (από τον Αστέρα στη Μίλαν, με την οποία κάνει σταθερά προπονήσεις με την πρώτη ομάδα), Κουτσουπιά, Σιατούνη (στα 16 του τον πήγε από τον Παναθηναϊκό στη Σαμπντόρια)…

Να υπενθυμίσω απλά πως σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο ο Αντώνης Αποστολόπουλος πιστώνεται τις μεταγραφές των Μπάρκα στη Σέλτικ (καταλυτικός εδώ και ο ρόλος του πατέρα του Έλληνα κίπερ), του Οικονόμου στην Κοπεγχάγη, του Ψεύτη στη Μίλαν, τις αγορές (ήταν δανεισμοί) των Τάσου Δώνη και Κυριακόπουλου από Ρεμς/Σασουόλο αντίστοιχα, τις ανανέωσεις του Μακέντα με τον Παναθηναϊκό, του Τζολάκη με τον Ολυμπιακό, του Μιχελή με τη Μίλαν, τη μετακίνηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Ατρόμητο! Αν μη τι άλλο εντυπωσιακός απολογισμός…

* Στην παρακάτω φωτογραφία που εξασφάλισε το sportdog, ο Αντώνης Αποστολόπουλος (στο κέντρο) μαζί με τους Μιχελή (αριστερά) και Ψεύτη (δεξιά) στο Μιλάνο.


 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss