“Ποιος τραυματισμός; Έκανε… όργια ο Μαουρίσιο μέσα στο Καραϊσκάκη – Δεν είναι Βραζιλιάνος”! | του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Παναθηναϊκός: Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από το βράδυ της Κυριακής (11/10/20) ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος θα αγωνίζεται με το Τριφύλλι στο στήθος για τα επόμενα δύο χρόνια και με την προσθήκη του οι πράσινοι αποκτούν μεγάλη εμπειρία στη μεσαία γραμμή.

Πόσο έτοιμος είναι ο 32χρονος ποδοσφαιριστής να δώσει πράγματα στον Παναθηναϊκό; Ο ρεπόρτερ της Metrosport, Γιώργος Καραγιάννης, μίλησε στο sportdog για τον παίκτη και υποστήριξε ότι “μπορεί να γίνει ο ηγέτης σε μία ομάδα που φαίνεται να έχει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι”. 

Σε ποια κατάσταση είναι ο Μαουρίτσιο;

“Ο Μαουρίτσιο γυμναζόταν μαζί με τον Βιεϊρίνια. Έκαναν προπονήσεις. Και ατομικά έκανε πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Μπορεί να του λείπει ο ρυθμός που δίνουν οι προπονήσεις μέσα σε ομάδα, αλλά όπως λένε, είναι σε καλή κατάσταση”.

Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί είναι ότι στον ΠΑΟΚ έβλεπαν έναν διαφορετικό παίκτη προ και μετά τραυματισμού. Ποια είναι η γνώμη σου;

“Όταν επέστρεψε έκανε μερικά καλά παιχνίδια στη δύσκολη περίοδο των play offs πέρσι. Υπενθυμίζω ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ άσχημα. Με Ολυμπιακό και ΑΕΚ ήταν πολύ καλός. Ιδιαίτερα στο Καραϊσκάκη ήταν εξαιρετικός. Οπότε δεν θεωρώ ότι θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τον Μαουρίτσιο ο τραυματισμός. Έτσι και αλλιώς δεν είναι ο παίκτης που ξαφνικά ένας τραυματισμός θα του αλλοιώσει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Θα είναι αυτό που ήταν και στον ΠΑΟΚ, ένας εγκεφαλικός παίκτης, ο οποίος όπως η καρδιά στο ανθρώπινο σώμα, ξέρει να δίνει τον ρυθμό”.

Ποια είναι τα στοιχεία που μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό;

“Ξέρει πότε να τρέξει την ομάδα και πότε να παγώσει τον ρυθμό. Πλησιάζει στο γκολ χωρίς να έχει πετύχει πολλά. Έχει χτυπήματα από στημένα και σουτ εκτός περιοχής. Αυτό δεν είναι όμως το πλεονέκτημά του. Το αβαντάζ του είναι ότι μοιράζει εξαιρετικά τον ρυθμό και μπορεί να γίνει ο ηγέτης σε μία ομάδα που φαίνεται να έχει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι”.

Ποιο είναι το μειονέκτημά του;

“Αυτό που ψάχνουν όλες οι ομάδες στα σύγχρονα χαφ. Δεν είναι γρήγορος. Εξαρτάται τι θα ζητήσει από αυτόν ο Παναθηναϊκός. Αν του ζητήσει αυτό για το οποίο ξέρουμε ότι μπορεί να προσφέρει, θα το κάνει και θα είναι μία από τις καλύτερες μεταγραφές. Το θέμα είναι να μπει σε μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει και να μην προσπαθήσει να πάρει από τον Μαουρίτσιο πράγματα, τα οποία δεδομένα δεν μπορεί να προσφέρει”.

Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος τον πήρε συμβουλευόμενος τον Δημήτρη Σαραβάκο. Δεν ρώτησε Πογιάτος και Ρόκα, δηλαδή, που ήταν τελειωμένοι. Πώς το σχολιάζεις;

“Όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πάντα έλεγαν τα καλύτερα για τον Μαουρίσιο. Και στον ΠΑΟΚ ήταν πάντα ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Ήταν παράδειγμα εντός και εκτός γηπέδου. Ήταν εξαιρετικός”.

Πόσο θα βοηθήσει η παρουσία του τους μικρούς του Παναθηναϊκού μιας και ήταν παράδειγμα;

“Βοηθούσε πολύ. Το έκανε και στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δούλεψε σε αυτό το κομμάτι με τον Μαουρίτσιο. Έχει τη διάθεση να μιλά και να συμβουλεύει. Η συμπεριφορά του ήταν άψογη. Είναι Βραζιλιάνος που δεν έχει σχέση με τους Βραζιλιάνους. Είναι ήσυχος άνθρωπος, οικογενειάρχης. Περισσότερο μοιάζει να έχει επηρεαστεί από τη θητεία του στη Ρωσία (Γκρόζνι, Ζενίτ) παρά από τη Βραζιλία. Δεν έχει αλέγκρο χαρακτήρα που ναι μεν μας αρέσει εμάς να τον βλέπουμε, αλλά δημιουργεί πολλές φορές προβλήματα στους προπονητές. Είναι κάτι διαφορετικό, ώριμος και σε καλή ηλικία. Είναι 32 χρονών. Υπογραμμίζω ξανά, ότι δεν νομίζω, πως θα υπάρχουν θέματα με τον τραυματισμό του”.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΠΑΟ – Κι άλλο μπαμ μετά τους… Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο – “Τρώει” δύο Έλληνες!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss