Πολύχρωμη ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού | ediva.gr

]]>

Συνηθίζουμε να διακοσμούμε το σπίτι μας κυρίως σε ουδέτερα χρώματα, ειδικά τις μεγάλες επιφάνειες (τοίχους, πατώματα, χαλιά, καναπέδες). Θεωρούμε ότι τα πιο ήσυχα χρώματα είναι πιο ασφαλή και σίγουρα και προσφέρουν μια ισορροπία και ηρεμία στον χώρο. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ ωραίες ιδέες διακόσμησης του σπιτιού με συνδυασμούς έντονων χρωμάτων. Δεν είναι ανάγκη να μας προβληματίζει και να μας φοβίζει το χρώμα. Αρκεί να ξέρουμε μερικά tips, ώστε να το εντάξουμε στο σπίτι μας με τον τρόπο που πρέπει. Αν θέλεις να πάρεις μερικές ιδέες για πολύχρωμη ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού, ρίξε μια ματιά εδώ.
Ιδέες για πολύχρωμη διακόσμηση σπιτιού!

Παίξε με πολλές αποχρώσεις της ίδιας χρωματικής παλέτας

Αν σε δυσκολεύει η απότομη αλλαγή και δεν είσαι σίγουρη για τον πειραματισμό με πολλά διαφορετικά χρώματα, μείνε σε μία χρωματική παλέτα ή ακόμα και ένα χρώμα. Επίλεξε, για παράδειγμα, το ροζ και συνδύασε πολλές αποχρώσεις του στον ίδιο χώρο. Έτσι θα καταφέρεις να έχεις το απαραίτητο έντονο χρώμα, παραμένοντας ωστόσο στη safe zone σου. Μπορείς να ενσωματώσεις διακοσμητικά στοιχεία από baby pink έως neon pink χρώματα.
Πολύχρωμο χαλί και κάδρα

Μία επίσης αρκετά ασφαλής ιδέα για να προσθέσεις χρώμα στο σαλόνι σου είναι να επενδύσεις σε ένα πολύχρωμο χαλί. Αν θέλεις να εξισορροπήσεις λίγο το αποτέλεσμα, προτίμησε έναν λευκό ή γκρι καναπέ και τοποθέτησε πάνω του μαξιλάρια στα χρώματα που έχει το χαλί. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με κάποια μικρότερα έπιπλα, όπως μια πολυθρόνα ή μια καρέκλα. Αν θέλεις να κρατήσεις και τον τοίχο σου σε ουδέτερο χρώμα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να κρεμάσεις κάποια κάδρα ή αφίσες σε διάφορα χρώματα.

Δες επίσης: 11 Τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού το 2022
Πολύχρωμη ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού με printed ταπετσαρία

Μία πολύ ωραία και εύκολη ιδέα για πειραματισμούς με χρώματα και σχέδια είναι μια ωραία ταπετσαρία. Επίλεξε μία σε έντονο σχέδιο, αλλά χωρίς πολλά χρώματα, και επίτρεψέ της να γίνει ο καμβάς σου. Μπορείς, για παράδειγμα, να διαλέξεις μία ασπρόμαυρη ταπετσαρία και στη συνέχεια να προσθέσεις έπιπλα σε έντονα χρώματα, όπως ροζ, πορτοκαλί, μπλε και κίτρινο. Επίσης, θα μπορούσες να κρεμάσεις και διάφορα κάδρα.
Βάλε χρώμα με φυτά

Ο πιο απλός, εύκολος και σίγουρος τρόπος να δώσεις λίγο χρώμα και ζωντάνια στον χώρο σου είναι να προσθέσεις μερικά φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι γνωστό ότι τα φυτά φέρνουν ζωή μέσα στο σπίτι και το φωτίζουν. Γι’ αυτό μην είσαι φειδωλή μαζί τους. Αν σου το επιτρέπει ο χώρος, τοποθέτησε πολλές γλάστρες, βάζα και κα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss