Πούτιν: Ο Μπάιντεν με είπε φονιά για να το παίξει «μάτσο», όπως κάνουν στο Χόλιγουντ

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «προσωπικότητα με έντονο χρώμα» (colorful individual) και είπε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο αποκλειστικής του συνέντευξης στο NBC News.

O Πούτιν σύγκρινε τους δύο προέδρους εν μέσω μιας περιόδου όπου οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ είναι στο ναδίρ και εν όψει της συνάντησης που θα έχει με τον Μπάιντεν.

«Ακόμα και τώρα πιστεύω πως ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, μια ταλαντούχα προσωπικότητα, αλλιώς δεν θα είχε γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ» είπε ο Πούτιν στον Κέιρ Σίμονς του NBC, στο πλαίσιο της συνέντευξης. «Είναι μια προσωπικότητα με έντονο χρώμα. Μπορεί να σου αρέσει ή όχι. Και δεν προήλθε από το κατεστημένο των ΗΠΑ. Δεν ήταν μέρος του μεγάλου πολιτικού σκηνικού πριν, και σε κάποιους μπορεί να αρέσει, σε κάποιους όχι, μα είναι γεγονός».

Όσον αφορά στον Μπάιντεν, ο Πούτιν είπε πως ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου είναι εντελώς διαφορετικός από τον Τραμπ, επειδή είναι καριερίστας και «έχει περάσει πρακτικά όλη του την ενήλικη ζωή στην πολιτική».

«Είναι ένα διαφορετικό είδος ανθρώπου, και είναι μεγάλη μου ελπίδα πως ναι, υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα, κάποια μειονεκτήματα, μα δεν θα υπάρξουν παρορμητικές κινήσεις εκ μέρους του νυν προέδρου των ΗΠΑ» είπε σχετικά.

Ο Μπάιντεν έχει κατά καιρούς πει ότι είπε στον Πούτιν κατά πρόσωπο πως «δεν έχει ψυχή» σε επίσκεψή του στο Κρεμλίνο το 2011, όσο ήταν αντιπρόεδρος. Επίσης, τον έχει χαρακτηρίσει «φονιά».

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο για αυτό, ο Πούτιν απάντησε πως «κατά τη θητεία μου έχω συνηθίσει τις επιθέσεις από κάθε είδους πλευρά και χώρο, με κάθε πρόσχημα και λόγο και διαφορετικών διαμετρημάτων και εντάσεων, και καμία δεν με εκπλήσσει», χαρακτηρίζοντας τα περί «φονιά» μια «ταμπέλα» που θυμίζει εικόνα «μάτσο του Χόλιγουντ».

«Ως προς τη σκληρή ρητορική, νομίζω ότι αυτή είναι μια έκφραση της αμερικανικής κουλτούρας γενικότερα…υπάρχουν κάποια βαθιά υποβόσκοντα πράγματα στο Χόλιγουντ. Μάτσο. Που μπορούν να αντιμετωπιστούν ως κινηματογραφική τέχνη, μα αυτό είναι μέρος μιας αμερικανικής πολιτικής κουλτούρας όπου θεωρούνται φυσιολογικά. Παρεμπιπτόντως, εδώ δεν θεωρούνται φυσιολογικά».

Ερωτηθείς περαιτέρω από τον δημοσιογράφο για αντιπάλους του, που έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια, έκανε λόγο για «λεκτική δυσπεψία»: «Δεν θέλω να φανώ αγενής, μα αυτό φαίνεται σαν κάποιο είδος δυσπεψίας, αν και είναι λεκτική δυσπεψία. Αναφέρατε πολλά άτομα που όντως υπέφεραν και πέθαναν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές για διάφορους λόγους, στα χέρια διαφορετικών ατόμων» είπε σχετικά.

Ακόμη, χαρακτήρισε «ανοησίες» ένα δημοσίευμα της Washington Post πως η Ρωσία ετοιμαζόταν να προσφέρει στο Ιράν ένα προηγμένο δορυφορικό σύστημα που θα επέτρεπε στην Τεχεράνη να παρακολουθεί στρατιωτικούς στόχους, περιλαμβανομένων αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Το σκίτσο του αρχηγού των ληστών

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss