Προσέξτε αυτήν την πορτοκαλί κουκκίδα στο iPhone σας – κάποιος ακούει

Η τελευταία ενημέρωση του iPhone προσθέτει μια νέα “προειδοποιητική κουκκίδα” που σας ειδοποιεί κάθε φορά που ενεργοποιείται το μικρόφωνο ή η κάμερα του κινητού σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποια εφαρμογή σας καταγράφει κρυφά, θα το γνωρίζετε. Είναι όλα μέρος της νέας ενημέρωσης iPhone για το iOS 14.

Στο iOS 14, μια πορτοκαλί κουκκίδα θα εμφανιστεί στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης όταν είναι ενεργοποιημένο το μικρόφωνο – ή η κάμερα -. Μεταβαίνοντας στο Κέντρο ελέγχου, θα μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή που χρησιμοποιεί το μικρόφωνο. Εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει πρόβλημα, θα πρέπει να ελέγξετε τα δικαιώματα της εφαρμογής στις Ρυθμίσεις.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αρνηθείτε την πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές στο μικρόφωνο ή την κάμερά σας. Και αν ανησυχείτε πραγματικά, θα μπορούσατε απλώς να διαγράψετε εντελώς την εφαρμογή.

“Η ιδιωτικότητα είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και στον πυρήνα όλων όσων κάνουμε”, εξήγησε η Apple. “Γι ‘αυτό με το iOS 14, σας δίνουμε μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα που μοιράζεστε και περισσότερη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται. “Μια ένδειξη εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης σας κάθε φορά που μια εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνό σας ή την κάμερα. Και στο Κέντρο ελέγχου, μπορείτε να δείτε εάν μια εφαρμογή τα χρησιμοποίησε πρόσφατα.”

Αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή απορρήτου που προστέθηκε στο iOS 14. Για παράδειγμα, μπορείτε τώρα να μοιραστείτε την τοποθεσία με μια εφαρμογή – αντί για τα ακριβή στοιχεία σας. Αυτό σημαίνει ότι μια εφαρμογή θα μπορούσε να σας δείξει κοντινά καταστήματα, χωρίς να γνωρίζει ακριβώς πού ζείτε.

Φόβοι ότι οι εφαρμογές σας ακούνε εδώ και χρόνια.

Πολλοί χρήστες του Facebook λένε ότι έχουν μιλήσει για κάτι δυνατά,και βλέπουν σχετικές διαφημίσεις να εμφανίζονται στην εφαρμογή αμέσως μετά. Αυτοί οι χρήστες ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει ποτέ αναζήτηση για τέτοιου είδους περιεχόμενο στο παρελθόν και η μόνη πιθανή εξήγηση είναι η κατασκοπεία.

Οι χρήστες πιστεύουν ότι το Facebook χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του τηλεφώνου σας για να ακούει συνομιλίες σε πραγματικό κόσμο – για να βοηθήσει στη στόχευση διαφημίσεων. Αλλά είναι αλήθεια;

Το Facebook ήταν πολύ ξεκάθαρο για το θέμα και λέει ότι δεν χρησιμοποιεί εγγραφές μικροφώνου για να στοχεύει καλύτερα τις διαφημίσεις.

“Το Facebook δεν χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του τηλεφώνου σας για να ενημερώνει τις διαφημίσεις ή να αλλάζει αυτό που βλέπετε στη ροή ειδήσεων”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. “Ορισμένα πρόσφατα άρθρα έχουν δείξει ότι πρέπει να ακούμε τις συνομιλίες των ανθρώπων για να τους δείξουμε σχετικές διαφημίσεις. Αυτό δεν είναι αλήθεια.

“Εμφανίζουμε διαφημίσεις με βάση τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων και άλλες πληροφορίες προφίλ – όχι για αυτό που μιλάτε δυνατά. “Έχουμε πρόσβαση στο μικρόφωνό σας μόνο εάν έχετε δώσει στην εφαρμογή μας άδεια και εάν χρησιμοποιείτε ενεργά μια συγκεκριμένη λειτουργία που απαιτεί ήχο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εγγραφή βίντεο ή τη χρήση μιας προαιρετικής λειτουργίας που παρουσιάσαμε πριν από δύο χρόνια για να συμπεριλάβουμε μουσική ή άλλο ήχο στις ενημερώσεις κατάστασής σας.”

Δεν υπήρξε ποτέ καμία σταθερή απόδειξη – πέρα ​​από τις φήμες και τα ανέκδοτα – ότι το Facebook καταγράφει τις πραγματικές σας συνομιλίες. Ωστόσο, είναι απολύτως πιθανό ότι άλλες αδίστακτες εφαρμογές θα μπορούσαν να ακούσουν για αυτά που συζητάτε. Έτσι, το νέο χαρακτηριστικό της Apple είναι η τέλεια άμυνα για εφαρμογές που παίζουν γρήγορα και χαλαρά με το απόρρητό σας.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss