Πρωθυπουργός εμπιστεύεται τους υπουργούς του αλλά ανέλαβε… 17 υπουργεία | in.gr

Ο νέος πρωθυπουργός των Νήσων Κουκ φαίνεται να μην εμπιστεύεται τόσο τους συνεργάτες του, εξ’ ου και έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο… 17 (!) υπουργείων.

Πέρα από την πρωθυπουργία είναι υπουργός Εξωτερικών, Μετανάστευσης, Οικονομικών, Ενέργειας, Δημόσιας Τάξης και Τηλεπικοινωνιών. Επίσης, έχει τα χαρτοφυλάκια για τους θαλάσσιους πόρους και τις συντάξεις μεταξύ άλλων, ενώ είναι και υπουργός Δικαιοσύνης.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις. Σύμφωνα με τον Guardian, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η κίνηση δείχνει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εμπιστοσύνη στα άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

«Ο πρωθυπουργός λέει ότι είναι ενθουσιασμένος με τις ικανότητες του υπουργικού συμβουλίου και μετά αναλαμβάνει 17 χαρτοφυλάκια, κάτι που αποτελεί τεράστιο σημάδι για το πόση εμπιστοσύνη έχει στις δυνατότητες των υπουργών» δήλωσε η ίδια Μπράουν.

Ποια είναι τα νησιά Κουκ

Ο Μαρκ Μπράουν ενδεχομένως να εκχωρήσει κάποιες από τις ευθύνες που έχει αναλάβει, τους επόμενους μήνες. Έγινε πρωθυπουργός αυτό τον μήνα, μετά την παραίτηση του Χένρι Πούνα. Ο τελευταίος, έπειτα από 10 χρόνια στην εξουσία, αποφάσισε να αποχωρήσει προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του γ.γ. του Φόρουμ Νήσων του Ειρηνικού.

Οι Νήσοι Κουκ είναι αυτοδιοικούμενη περιοχή, σε ελεύθερη σύνδεση με τη τη Ν. Ζηλανδία. Τα νησιά Κουκ έχουν την πλήρη ευθύνη για όλες τις εσωτερικές υποθέσεις τους, ενώ η Ν. Ζηλανδία έχει την ευθύνη για την άμυνα και τα εξωτερικές υποθέσεις. Όλοι οι κάτοικοι του νησιωτικού κράτους είναι υπήκοοι Νέας Ζηλανδίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss