Πόλο: Ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Εθνική Ανδρών

Νικώντας 13-10 τη Ρωσία στον ημιτελικό του προ-oλυμπιακού τουρνουά του Ρότερνταμ, η Εθνική Πόλο Ανδρών εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και θα δώσει για 11η συνεχή φορά (16η συνολικά) το «παρών» στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Θοδωρής Βλάχος

Για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής Πόλο Ανδρών της Ελλάδας με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μίλησε ο Θοδωρής Βλάχος στη Nova και στην «Ώρα των Πρωταθλητών».

«Πήγαμε με την αύρα του φαβορί, περάσαμε δια πυρός και σιδήρου. Διαχειριστήκαμε όλη την εβδομάδα πολύ καλά όσα συνέβησαν. Καταφέραμε στο πιο κρίσιμο ματς να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι. Είναι δύσκολο μία ελληνική ομάδα να διαχειριστεί το ρόλο του φαβορί, για άλλες ομάδες με άλλη νοοτροπία είναι πιο εύκολο. Απέναντι στη Γεωργία είχαμε δυσκολίες, με τη Γαλλία περάσαμε από μία κόλαση, αλλά κόντρα στη Ρωσία ήμασταν έτοιμοι ψυχικά και σωματικά, είχαμε αυτοπεποίθηση», δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός και της ομάδας Πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού.

Μέσα στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε καθημερινά εξαιτίας της πανδημίας, ειδήσεις όπως η νίκη της εθνικής μας ομάδας στην υδατοσφαίριση μας περιποιούν ιδιαίτερη τιμή και χαρά και ειδικότερα η συμμετοχή των ‘δικών’ μας αθλητών που συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η νίκη που πέτυχε η εθνική ομάδα πόλο ανδρών επικρατώντας επί της Ρωσίας με 13-10, εξασφάλισε την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και είχε έντονο άρωμα Χίου καθώς ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Φουντούλης και ο Κώστας Γκιουβέτσης είναι Χιώτες αθλητές προερχόμενοι από το Ναυτικό Όμιλο Χίου.

Οι δύο αυτοί αθλητές κάνουν υπερήφανο τόσο το νησί μας όσο και ολόκληρη την Ελλάδα δείχνοντας το τεράστιο αθλητικό τους πνεύμα και τις ικανότητες τους καθώς και την αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται στον ΝΟΧ.

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα και ειδικότερα στο Γιάννη Φουντουλή και τον Κώστα Γκιουβέτση, τον προπονητή τους και τις οικογένειας τους.

Ο Δήμος Χίου βρίσκεται πάντοτε κοντά στον αθλητισμό και στηρίζει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του τόπου μας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα ζευγάρι υπέροχα χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss