Πόσο ενίσχυσε η Black Friday τις πωλήσεις σε online super market και φαρμακεία

Με τους Έλληνες καταναλωτές φέτος πιο εξοικειωμένους από ποτέ στις ηλεκτρονικές αγορές, η Black Friday σε συνδυασμό με το lockdown εκτόξευσαν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες σε super market και φαρμακεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Convert Group, η Παρασκευή 27 Νοεμβρίου είναι πλέον η ημέρα με τη μεγαλύτερη ημερήσια δαπάνη που πραγματοποιήθηκε από τους καταναλωτές στα ελληνικά online φαρμακεία και την 2η μεγαλύτερη ημερήσια δαπάνη στα οnline super markets, μετά την 5η Νοεμβρίου, την ημέρα πριν την έναρξη της δεύτερης «καραντίνας».

Συγκεκριμένα, με +319% εκτοξεύτηκε η αξία στις οnline αγορές καταναλωτικών αγαθών από τα super markets και με +103% από τα fαρμακεία για το διάστημα 1-27 Νοεμβρίου 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Η Παρασκευή 27 Νοεμβρίου έδειξε μάλιστα επιπλέον άνοδο με +26% στα online super markets και +104% στα online fαρμακεία σε σχέση με τις 3 προηγούμενες Παρασκευές του Νοεμβρίου 2020.

Οι 5 κατηγορίες με την μεγαλύτερη ανάπτυξη τζίρου στα online super markets ήταν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+848%), οι ανοιχτές πάνες (+222%), οι πάνες βρακάκι (+88%), τα ουίσκι (+84%) και τα είδη κουζίνας (+80%).

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss