Πόσο τελικά μπορείς να περιμένεις πριν κουρευτείς; Ρωτήσαμε τους ειδικούς

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα 

Το κούρεμα για πολλά κορίτσια είναι λέξη σχεδόν απαγορευμένη ενώ για άλλα κάτι που κάνουν συχνά. Έχεις σίγουρα διαβάσει πως το ιδανικό για την υγεία των μαλλιών είναι να κουρεύεσαι συχνά, περίπου κάθε 4 εβδομάδες. Αυτό ς κανόνας ωστόσο δεν ισχύει για όλους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να προσδιορίσουμε τη συχνότητα των κουρεμάτων, πρέπει να λάβουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα υπόψιν. Θα σου εξηγήσουμε αναλυτικά.

Αφενός πρέπει να σκεφτούμε το ίδιο το κούρεμά μας. Άν έχεις για παράδειγμα ένα pixie cut, για να το διατηρήσεις θα πρέπει να κουρεύεσαι συχνά, περίπου κάθε 4 εβδομάδες. Αν ωστόσο είσαι στη μετάβαση από τα αγορίστικα, σε πιο μακριά μαλλιά πρέπει να περιμένεις 8 εβδομάδες πριν κουρευτείς. Αντίστοιχα, αν έχεις μακριά μαλλιά και θέλεις απλά καθάρισμα, τότε είναι καλό να προγραμματίζεις το κούρεμά σου κάθε 6 με 8 εβδομάδες.

Η υφή των μαλλιών είναι ένα άλλο θέμα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου. Αν έχεις λιπαρά μαλλιά, τότε δεν έχεις τάση για ψαλίδα άρα δεν χρειάζεται να καθαρίσεις τις άκρες σου νωρίτερα από τις 8 εβδομάδες. Αντιθέτως, αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, τότε η ψαλίδα δεν σου είναι άγνωστη και το ραντεβού σου πρέπει να είναι κάθε 6 εβδομάδες για να διατηρήσεις την υγιή όψη των μαλλιών σου. Το ίδιο ισχύει και αν έχεις σγουρά μαλλιά.

Σε κάθε περίπτωση το κούρεμα και το είδος των μαλλιών σου θα ορίσει αν θα πρέπει να κουρεύεσαι κάθε μήνα ή κάθε 2 μήνες σίγουρα ´όμως, δεν πρέπει να περιένεις περισσότερο από 3 μήνες. Οι άκρες των μαλλιών υφίστανται φθορά καθημερινά, είτε λόγω χρόνου είτε λόγω styling. Για να δείχνουν υγιή και να είναι δυνατά το κούρεμα πρέπει να μπει στο πρόγραμμά μας, έστω το καθάρισμα, έστω κάθε 2 μήνες.

Διάβασε ακόμα: Να πώς πρέπει να χτενίζεσαι αν έχεις λιπαρά μαλλιά

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss