Πώς θα διατηρήσουμε τα χέρια μας απαλά; | Vita.gr

Από μικρά παιδιά ακούμε ότι δεν πρέπει να αμελούμε το πλύσιμο των χεριών μας. Πριν το φαγητό, μετά την τουαλέτα, μόλις επιστρέψουμε σπίτι… Ωστόσο, η πανδημία του κοροναϊού καθιστά πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη να πλένουμε συχνά και καλά τα χέρια μας. Κάπως έτσι, το συνεχές πλύσιμο των χεριών σε συνδυασμό με την τακτική χρήση αντισηπτικού μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά και τραχιά χέρια.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, ώστε να διατηρήσουμε τα χέρια μας απαλά;

 

*Έχουμε πάντα μαζί μας μια κρέμα χεριών με ενυδατικούς παράγοντες και την εφαρμόζουμε κάθε φορά μετά το πλύσιμο των χεριών μας.

*Αποφεύγουμε την επαφή με ουσίες που έχουμε παρατηρήσει ότι ερεθίζουν το δέρμα μας.

*Όταν κάνουμε δουλειές στο σπίτι φροντίζουμε να φοράμε πάντα γάντια. Καλό είναι να επιλέξουμε γάντια με βαμβακερή επένδυση ή μέσα από τα πλαστικά γάντια να φοράμε τα κλασικά, λευκά γάντια ώστε να μην έρχεται το δέρμα μας σε επαφή με το πλαστικό.

*Προτού πέσουμε για ύπνο, απλώνουμε στα χέρια μας μια πλούσια στρώση από ενυδατική κρέμα χεριών και στη συνέχεια φοράμε βαμβακερά γάντια για ολόκληρη τη νύχτα. Ήδη από το επόμενο πρωί το δέρμα μας θα είναι σε καλύτερη κατάσταση.

*Αποφεύγουμε το καυτό νερό, το οποίο τείνει να αφυδατώνει περαιτέρω την επιδερμίδα.

Φυσικοί τρόποι να ενυδατώσουμε τα χέρια μας

Στην προσπάθειά μας να χαρίσουμε στα χέρια μας όλη την ενυδάτωση που χρειάζονται, μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας φυσικά καλλυντικά.

-Ήπιο απολεπιστικό με βρώμη

Αναμειγνύουμε λίγη βρώμη, με μέλι, καστανή ζάχαρη και λάδι καρύδας σε ένα μπολ. Απλώνουμε το μείγμα σε βρεγμένα χέρια και κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 2 λεπτά. Αφού ξεπλύνουμε το απολεπιστικό, απλώνουμε στα χέρια μας μια γενναία ποσότητα κρέμας.

-Ενυδατικό λαδάκι

Λιώνουμε ένα κομμάτι βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές λάδι τζοτζόμπα. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής μας και το εφαρμόζουμε στα χέρια μας.

-Μάσκα χεριών με… πατάτα

Παίρνουμε μία μεσαίου μεγέθους πατάτα και την ψήνουμε. Αφού τη λιώσουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και λίγο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Το απλώνουμε στην περιοχή των χεριών και το αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά περίπου. Έπειτα, ξεπλένουμε τη μάσκα με χλιαρό νερό κι ένα ενυδατικό κρεμοσάπουνο.

*Σε κάθε περίπτωση, αν τα χέρια μας δεν είναι απλώς ξηρά και αφυδατωμένα, αλλά έχουν εμφανίσει δερματίτιδα, απευθυνόμαστε σε δερματολόγο, ο οποίος θα είναι σε θέση να μας προτείνει την αντίστοιχη τοπική θεραπεία που χρειαζόμαστε.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss