Πώς θα περιποιηθούμε σωστά λαιμό και ντεκολτέ | Vita.gr

Όταν αναφερόμαστε σε λαιμό και ντεκολτέ εννοούμε τον λαιμό από τη γραμμή του πιγουνιού και κάτω, το στέρνο, την περιοχή πάνω από το στήθος, την κλείδα και τους ώμους. Εκεί το δέρμα είναι πολύ λεπτό και περιέχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και μελανοκύτταρα, δηλαδή τα κύτταρα που δίνουν χρώμα στην επιδερμίδα και την προστατεύουν από την UV ακτινοβολία. Εξυπακούεται λοιπόν ότι τόσο η φυσική της ενυδάτωση όσο και η φυσική της αντηλιακή προστασία είναι μειωμένες σε σχέση με άλλες περιοχές του σώματος.

Τι συμβαίνει καθώς μεγαλώνουμε

Συχνά ο λαιμός και το ντεκολτέ υποκύπτουν πρώτα στα σημάδια του χρόνου σε σχέση με άλλα χαρακτηριστικά. Οι φθορές από τον ήλιο, το οξειδωτικό αλλά και το ψυχολογικό στρες, και ο αμείλικτος νόμος της βαρύτητας, οδηγούν στην ορατή γήρανση και στη χαλάρωση με ταχείς ρυθμούς.

Επιπλέον, η συνεχώς φθίνουσα ικανότητα της επιδερμίδας να συγκρατεί το νερό και η ραγδαία μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης είναι παράγοντες που οδηγούν μοιραία στην απώλεια σφριγηλότητας, οριζόντιες ρυτίδες στον λαιμό, «σαγρέ» υφή, στις πτυχώσεις στο ντεκολτέ και στις καφέ κηλίδες.

Κι εμείς όμως με τη σειρά μας κάνουμε κάποια λάθη και παραλείψεις, που συμβάλλουν οριστικά στην εμφάνιση των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων από τον χρόνο. Ποια είναι αυτά; Ας δούμε παρακάτω.

Λάθος #1 Παραλείπουμε το αντηλιακό

Για να σταματήσουμε επιπλέον φθορές, βεβαιωνόμαστε ότι εφαρμόζουμε γενναία ποσότητα αντηλιακού ευρέος φάσματος. Απαράβατος κανόνας, ακόμα και μια συννεφιασμένη μέρα – οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να μας βλάψουν, έστω και αν δεν μας ενοχλούν. Καλό είναι να θυμόμαστε ότι η παράλειψη του αντηλιακού έχει μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Προσοχή: Ενα μέικ απ με SPF δεν είναι αρκετό για να μπλοκάρει τη βλαβερή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Λάθος #2 Δεν καθαρίζουμε σωστά την περιοχή

Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούμε ότι η φροντίδα της επιδερμίδας φτάνει ως το περίγραμμα. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να αμελούμε τον λαιμό και το ντεκολτέ κάθε φορά που καθαρίζουμε το πρόσωπο.

Λάθος #3 Δεν την ενυδατώνουμε καθόλου ή δεν χρησιμοποιούμε τη σωστή σύνθεση

Ενα συνηθισμένο ατόπημα είναι να εφαρμόζουμε το γαλάκτωμα σώματος. Ομως τα περισσότερα γαλακτώματα σώματος δεν είναι σχεδιασμένα για να περιποιούνται ή να καθυστερούν τα σημάδια γήρανσης στη συγκεκριμένη περιοχή. Για να προσφέρουμε λοιπόν ουσιαστική φροντίδα στην περιοχή, επιλέγουμε εξειδικευμένες συνθέσεις με ενεργά αντιγηραντικά και συσφιγκτικά συστατικά.

Λάθος #4 Εχουμε λάθος στάση ύπνου

Σε πολλές από εμάς αρέσει να κοιμόμαστε στο πλάι, όμως δυστυχώς αυτή η στάση εντείνει τις ρυτίδες στο κέντρο του στέρνου.

Beauty Ritual

Καθαρισμός, απολέπιση, ενυδάτωση: Οπως φροντίζουμε το πρόσωπο, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στη συγκεκριμένη ευάλωτη περιοχή. Μόνο έτσι αφαιρούμε τους ρύπους και τα σωματίδια μόλυνσης από την περιοχή, και μόνο έτσι έχει σημασία η μετέπειτα εφαρμογή μιας καλλυντικής σύνθεσης προκειμένου να απορροφηθεί.

Προσοχή: Ας μην ξεχνάμε ότι όσο αποτελεσματικό κι αν είναι το καλλυντικό μας, δεν θα υπάρξει καμία βελτίωση αν δεν πίνουμε αρκετό νερό καθημερινά για να ενυδατώνουμε τα κύτταρά μας.

Tips

* Καθημερινά καθαρίζουμε λαιμό και ντεκολτέ με το ίδιο προϊόν που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο.

* Επίσης μία με δύο φορές την εβδομάδα, όποτε κάνουμε απολέπιση, δεν παραμελούμε τον λαιμό, τους ώμους και το στέρνο. Τα νεκρά κύτταρα θα απομακρυνθούν, και σε συνδυασμό με τη συστηματική ενυδάτωση θα αποκαλυφθεί μία ανανεωμένη, λαμπερή και λεία επιδερμίδα.

* Απλώνουμε αντηλιακό ευρέος φάσματος σε λαιμό και στο ντεκολτέ που δεν καλύπτεται με ρούχα.

Οι σωστές κινήσεις για την εφαρμογή του καλλυντικού

Κάθε βράδυ εφαρμόζουμε την εξειδικευμένη σύνθεση στον λαιμό αφού προηγουμένως τη ζεστάνουμε ελαφρώς με τις παλάμες. Ξεκινάμε την εφαρμογή από το ντεκολτέ προς τη γραμμή του σαγονιού, με ανοδικές κινήσεις ασκώντας ελαφριά πίεση. Για βέλτιστα αποτελέσματα lifting, μετά την εφαρμογή κάνουμε ασκήσεις face yoga.
Επαναλαμβάνουμε κάθε βράδυ τη φροντίδα σε συνδυασμό με την άσκηση και σύντομα τα αποτελέσματα θα μας εκπλήξουν.

Η κορυφαία άσκηση για σύσφιξη του λαιμού

Οπως όλες οι περιοχές του σώματος έτσι και ο λαιμός και το στήθος χρειάζονται τη γυμναστική τους. Η face yoga expert Αρετή Καφαντάρη περιγράφει την εξής άσκηση:

1. Είμαι σε μια σταθερή θέση με το κεφάλι να κοιτάζει μπροστά και το πρόσωπό μου σε μια ήρεμη έκφραση.

2. Πηγαίνω το κεφάλι μου πίσω μέχρι το σημείο που δεν με ενοχλεί ο αυχένας μου.

3. Κάνω προγναθισμό – βγάζω το πιγούνι μου προς τα έξω φέρνοντας τα κάτω δόντια μου μπροστά από τα επάνω. Στέλνω το πιγούνι όσο πιο ψηλά μπορώ, σαν να έχω μια κλωστή να με τραβάει προς το ταβάνι. Μένω για 10’’.

4. Επιστρέφω στην αρχική μου θέση και επαναλαμβάνω για 3 φορές.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss