Πώς θα περιποιηθούμε σωστά τα μαλλιά μας στο σπίτι | Vita.gr

Η θερμότητα από τα εργαλεία styling, οι τεχνικές επεξεργασίες (ειδικά το ντεκαπάζ), το απρόσεκτο βούρτσισμα και η έλλειψη ενυδάτωσης, είναι οι συνήθεις ύποπτοι για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά μας. Τώρα που περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας ώστε να αναστρέψουμε τη φθορά και να σώσουμε τις τρίχες μας από την… αχυρένια υφή τους.

Ας δούμε λοιπόν πώς θα περιποιηθούμε σωστά τα μαλλιά μας στο σπίτι.

*Εστιάζουμε στην ενυδάτωσή τους

Ενυδάτωση πριν το λούσιμο, ενυδάτωση κατά το λούσιμο, ενυδάτωση μετά το λούσιμο. Προτού λουστούμε, απλώνουμε λάδι (λάδι καρύδας, ελαιόλαδο, καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο) ή μάσκα θρέψης στο μαλλιά μας, κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά μας και τυλίγουμε το κεφάλι μας με μια πετσέτα ώστε η σύνθεση να εισχωρήσει καλύτερα. Περιμένουμε για τουλάχιστον μισή ώρα και λουζόμαστε όπως συνήθως.

Tip: Για έξτρα ενυδάτωση, μπορούμε να κοιμηθούμε με το λάδι στα μαλλιά μας και να λουστούμε το επόμενο πρωί.

Μετά το λούσιμο, εφαρμόζουμε στις άκρες των μαλλιών μας conditioner και μετά το λούσιμο απλώνουμε -επίσης στις άκρες των μαλλιών μας- ενυδατικό λαδάκι.

*Κάνουμε ένα διάλειμμα από το styling

Όσο λιγότερο χρησιμοποιούμε το πιστολάκι ή το σίδερο για ίσιωμα ή μπούκλες τόσο το καλύτερο. Κι αυτό γιατί απορροφούν τη φυσική υγρασία των μαλλιών, ενώ παράλληλα υποβαθμίζουν την ποιότητα της πρωτεΐνης, που είναι το βασικό δομικό συστατικό της τρίχας.

Αν δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, φροντίζουμε έστω να υιοθετήσουμε μερικούς κανόνες. Πρώτον, στέγνωμα σε νωπά και όχι βρεγμένα μαλλιά, αφού τότε είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Αφήνουμε λοιπόν τα μαλλιά μας να στεγνώσουν κάπως μόνα τους και μετά χρησιμοποιούμε το πιστολάκι στη μέτρια σκάλα ή στη λειτουργία με δροσερό αέρα.

Όσο για το σίδερο ισιώματος, το εφαρμόζουμε σε εντελώς στεγνά μαλλιά. Σε κάθε περίπτωση, πριν από τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου styling, εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας ένα ειδικό προϊόν που τα προστατεύει από τη θερμότητα.

*Λουζόμαστε με χλιαρό νερό

Όσο χαλαρωτική και αν είναι η αίσθηση του καυτού νερού μετά από μια δύσκολη ημέρα, πρέπει να το αποφεύγουμε, αφού μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και να αφήσει τα λέπια της τρίχας «ανοιχτά» και κατ΄ επέκταση τα μαλλιά ξηρά. Επομένως, προσπαθούμε να λουζόμαστε με χλιαρό νερό ή έστω να ξεπλένουμε τα μαλλιά μας με κρύο νερό.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss