Πώς θα πετύχω τους στόχους μου; Απάντα αυτές τις ερωτήσεις για να μάθεις! – Shape.gr

4 τρόποι για να αυξήσεις τη δημιουργικότητά σου

Αν σε ρωτήσει κάποιος ποιοι είναι οι στόχοι σου, εύκολα θα φτιάξεις μια λίστα στα γρήγορα: να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση, να πάρεις προαγωγή κ.λπ.

«Η επιτυχία, όμως, έγκειται στην προσωπική σου αποστολή, στο να κατανοήσεις, δηλαδή, γιατί θέλεις να επιτύχεις αυτούς τους στόχους, αφού μόνο έτσι θα έχεις κίνητρο να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου και να επιμείνεις.

Το να γνωρίζεις το σκοπό σου είναι το μεγαλύτερο κίνητρο δέσμευσης» επισημαίνει ο Jack Groppel, Ph.D., συνιδρυτής του Johnson & Johnson Human Performance Institute, που βοηθά ανθρώπους να βρουν τις δικές τους «προσωπικές αποστολές».

Χαρτογράφησε την αποστολή σου

Ξεκίνα καταγράφοντας τις αρχές που είναι πιο σημαντικές για εσένα: να απολαμβάνεις, για παράδειγμα, κάθε στιγμή της ζωής σου, να νιώθεις επιτυχημένη ή να έχεις έναν κύκλο φίλων που λατρεύεις. «Αυτά είναι τα πράγματα που θα σε εμπνεύσουν να προχωρήσεις σε αλλαγές και να τις τηρήσεις» τονίζει ο Jack Groppel.

Μετά σκέψου μία πρόταση που περικλείει αυτά τα ιδανικά και συνοψίζει τον τελικό σου σκοπό, όπως «θέλω να έχω μια γεμάτη πάθος και νόημα ζωή, όπου θα αντιμετωπίζω με θάρρος και θετικά κάθε νέα πρόκληση». Αυτή είναι η προσωπική δήλωση της αποστολής σου.

Για να την κάνεις mantra σου, γράψε τη με μια όμορφη γραμματοσειρά στον υπολογιστή σου, τράβηξέ το φωτογραφία με το κινητό σου και χρησιμοποίησέ το ως screen saver.

Πώς θα πετύχω τους στόχους μου;

Ψάξε για τα εμπόδια

Σκέψου τι είναι αυτό που κάνεις και πηγαίνει κόντρα στην αποστολή σου. Αν νιώθεις συχνά αμφιβολίες για τον εαυτό σου, σκέψου ποιες δραστηριότητες σε κάνουν να νιώθεις αυτοπεποίθηση και αφιέρωσέ τους περισσότερο χρόνο.

Κάν’ το να συμβεί

Όταν γνωρίζεις το βαθύτερο σκοπό σου, καταλαβαίνεις τις πραγματικές συνέπειες των πράξεών σου. Με άλλα λόγια, το να μην κάνεις το project που ανέλαβες στη δουλειά δε σημαίνει μόνο ότι θα νιώθεις ενοχές, αλλά και ότι δεν έχεις υιοθετήσει το συνεπή τρόπο ζωής που έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου.

Οι 5 βασικές ερωτήσεις που θα θέσεις στον εαυτό σου – Οι απαντήσεις θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις τον στόχο σου:

«Πώς θα ήθελα να με περιγράφουν οι άλλοι;»
«Ποια είναι η κληρονομιά που ελπίζω να αφήσω πίσω μου;»
«Τι με κάνει να νιώθω ευτυχισμένη και πλήρης;»
«Γιατί έχουν σημασία για μένα αυτά τα πράγματα;»
«Πώς προσδιορίζω την επιτυχία;»

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss