Πώς να μεταμορφώσεις το υπνοδωμάτιό σου!

Το φθινόπωρο, όπως και η άνοιξη, είναι εποχές που σηματοδοτούν μια αλλαγή! Αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να συμβεί και στο σπίτι μας και συγκεκριμένα στον προσωπικό μας χώρο – το υπνοδωμάτιό μας. Τι πιο ωραίο από ένα υπνοδωμάτιο που σε προδιαθέτει να περάσεις χρόνο μέσα σε αυτό και σε ξεκουράζει;

Αν νιώθεις πως το υπνοδωμάτιό σου χρειάζεται κάποια αλλαγή, αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις ή τι είναι αυτό που θες να αλλάξεις, τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να το μετατρέψεις σε μία μικρή όαση που πάντα ονειρευόσουν!

Δες επίσης: 16 ιδέες διακόσμησης για το υπνοδωμάτιο!

Tips για να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου!

Διάλεξε το σωστό χρώμα.

Τι συναίσθημα θέλεις να βγάζει η αύρα του δωματίου σου; Αυτό τότε είναι το χρώμα που θα πρέπει να επιλέξεις, σύμφωνα με τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων. Μάλιστα, προτείνουν να χρησιμοποιήσεις άφοβα ένα πιο σκούρο χρώμα (όπως βαθύ μπλε, δαμασκηνί, πράσινο-λαδί), καθώς θα σου προσφέρει περισσότερη ηρεμία συγκριτικά με τα φωτεινά χρώματα. Αν πάλι προτιμάς τα πιο ανοιχτά ή γήινα χρώματα στους τοίχους, μία άλλη λύση είναι να βάψεις κάποιο έπιπλο σε πιο έντονο χρώμα.

Ο φωτισμός είναι σημαντικός.

boho υπνοδωμάτιο ριχτάρι

boho υπνοδωμάτιο ριχτάρι

Συνήθως, ο σωστός φωτισμός είναι κάτι που παραμελούμε στο υπνοδωμάτιο, γιατί το επισκεπτόμαστε κυρίως για τον ύπνο. Έλα όμως που τελικά παίζει σημαντικό ρόλο στην ατμόσφαιρα του δωματίου! Αντί για τα κλασσικά φωτιστικά οροφής, θα μπορούσες να επενδύσεις σε έναν πολυέλαιο ή στα φωτιστικά κομοδίνου. Και φυσικά οι dimmer λάμπες είναι πολύ καλή επιλογή για να ρυθμίζεις εσύ την ένταση του φωτός και να δημιουργείς μία πιο cosy ατμόσφαιρα!

Δες επίσης: 6 Λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου!

Τα υφάσματα προσδίδουν έξτρα ζεστασιά.

υπνοδωμάτιο γκρι φυτό

υπνοδωμάτιο γκρι φυτό

Θέλεις μία αίσθηση άνεσης, ζεστασιάς και πολυτέλειας; Τότε μην ξεχάσεις να βάλεις και μερικά υφάσματα μέσα στην κρεβατοκάμαρά σου! Μία πολυθρόνα καλυμμένη με ένα βελούδινο ή μεταξένιο ύφασμα και ένα πλεκτό ριχτάρι θα δώσει αμέσως αυτή την αίσθηση που περιγράφω πιο πάνω! Επίσης, τα μαλακά υφάσματα προτείνονται και για το πάτωμα – ακόμη και πάνω από το χαλί μπορείς να προσθέσεις μία φλοκάτη για τις κρύες μέρες που είναι καθ’ οδόν!

Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

λευκό υπνοδωμάτιο βιβλίο

λευκό υπνοδωμάτιο βιβλίο

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι μικρές αλλαγές στη διακόσμηση σύμφωνα με τις εποχές. Μπορείς να παίξεις με τα ριχτάρια, το καλοκαίρι κάτι πιο ελαφρύ και το χειμώνα κάτι πιο ζεστό. Τα φυτά, επίσης, θα δώσουν χρώμα και θα ανανεώσουν το υπνοδωμάτιό σου! Μην ξεχάσεις να προσθέσεις και λίγα αρωματικά κεριά και να φτιάξεις το δικό σου αρωματικό σπρέι – σε ένα μπουκαλάκι με νερό προσθέτεις λίγο οινόπνευμα και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο.

Δες επίσης: 10 Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσεις ένα μικρό υπνοδωμάτιο!

Όπως καταλαβαίνεις, είναι εύκολο να κάνεις μερικές αλλαγές χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να ανανεώσεις το υπνοδωμάτιό σου!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss