Πώς να προσθέσεις patches στο τζιν σου σύμφωνα με μία DIY expert στο TikTok

Αυτός είναι ένας ξεχωριστός τρόπος να ανανεώσεις το στυλ σου και να προσθέσεις ζωντάνια στο outfit σου!

Τα ωραιότερα τζιν μας μπορούν να σκιστούν όταν τα φοράμε πολύ συχνά. Φαίνονται cool τις πρώτες φορές που θα τα φορέσεις, αλλά τελικά καθώς οι τρύπες μεγαλώνουν, καταλαβαίνεις πως χωρίς μια επιδιόρθωση δεν θα μπορέσεις να συνεχίσεις να τα φοράς. Ωστόσο, μετά που είδαμε πολλά DIY videos στο TikTok, είμαστε σίγουρες πως όπως και εμείς, και εσύ θα καταφέρεις να επιδιορθώσεις μόνη σου τις τρύπες στο τζιν σου.

Το patchwork trend έχει γίνει πολύ δημοφιλές τελευταία. Αυτό, μας δίνει έναν ακόμη λόγο για να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να φτιάξουμε ένα πολύ στυλάτο denim παντελόνι από τα σκισμένα τζιν μας χρησιμοποιώντας patches.

Για να γίνει, λοιπόν, το τζιν σου πιο ωραίο και από την ημέρα που το αγόρασες, ακολούθησε βήμα-βήμα τις οδηγίες της Lily Fulop, μιας ειδικής των επιδιορθώσεων στο TikTok.

1ο Βήμα: Αγόρασε τις προμήθειες

Πριν ξεκινήσεις, πρέπει να αγοράσεις κάποιες προμήθειες. Η λίστα αγορών σου θα περιλαμβάνει ένα κομμάτι ύφασμα για κάθε “patch” που σκοπεύεις να προσθέσεις, κλωστές κεντήματος, βελόνα κεντήματος, καρφίτσες, μια δαχτυλήθρα, ένα ψαλίδι και ένα σίδερο. Και το ρούχο που θες να επιδιορθώσεις, φυσικά! Η Fulop χρησιμοποίησε ένα τζιν, αλλά ένα jacket, μια τσάντα, ή ένα μπλουζάκι μπορούν να έχουν το ίδιο ωραίο αποτέλεσμα.

2ο Βήμα: Ετοίμασε το patch

Μόλις συγκεντρώσεις όλα τα απαραίτητα υλικά, ετοίμασε το patch. Κόψε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο στο ύφασμα, μεγαλύτερο από την τρύπα που θες να καλύψεις. Από εκεί, δίπλωσε περίπου τα ¾ μιας ίντσας (δυόμισι εκατοστών) από κάθε άκρη του υφάσματος στην κάτω πλευρά και στην συνέχεια σιδέρωσε τις άκρες. Μόλις οι άκρες είναι επίπεδες, χρησιμοποίησε τις καρφίτσες σου για να στερεώσεις το patch στο τζιν σου.

3ο Βήμα: Ετοίμασε την βελόνα και την κλωστή

Κόψε ένα κομμάτι κλωστής κεντήματος έτσι ώστε να είναι όσο μακρύ όσο το χέρι σου. Στη συνέχεια, πέρασε την κλωστή μέσα από το μάτι της βελόνας. Έπειτα, δέσε έναν κόμπο στο τέλος του νήματος.

4ο Βήμα: Τοποθέτησε το patch στο τζιν σου

Ξεκινώντας από το εσωτερικό του παντελονιού σου και την κάτω γωνία του patch, πέρασε την βελόνα μέσα από το patch και το μπροστινό layer του τζιν. Στη συνέχεια, φέρε την βελόνα κάτω, περίπου ένα εκατοστό μακριά από το σημείο που μπήκε, για να δημιουργήσεις την πρώτη σου βελονιά. Συνέχισε φέρνοντας ξανά πάνω την βελόνα, περίπου ένα εκατοστό μακριά, και φέρε το πάλι κάτω σε ίσια γραμμή.

Συνέχισε με αυτό το βήμα μέχρι να φτάσεις το πάνω μέρος του patch. Σύμφωνα με την Fulop, η τελευταία βελονιά στην στήλη πρέπει να τελειώσει μέσα στο παντελόνι. Μετά θα περάσεις τη βελόνα σου για να ξεκινήσεις την επόμενη στήλη. Μια οριζόντια βελονιά που συνδέει τις δύο στήλες θα είναι ορατή στο εσωτερικό, αλλά όχι στο εξωτερικό. Από εκεί, επανέλαβε την διαδικασία για την επόμενη στήλη. Συνέχισε μέχρι να καλυφθεί όλο το patch με βελονιές.

Εάν τελειώσει το νήμα, δέσε ένα άλλο κομμάτι σε αυτό που έχει απομείνει στο εσωτερικό του τζιν σου, Μόλις τελειώσεις, φέρε την βελόνα σου στο εσωτερικό μέρος του τζιν σου και δέσε έναν κόμπο. Κόψε το έξτρα νήμα περίπου μια ίντσα μακριά από τον κόμπο.

@mindful_mending

Running Stitch How-To ##learnontiktok ##tiktokpartner ##sewing ##diyfashion ##learntosew ##mendingclothes

♬ TELEPATHIC – Mr. Fantastic

5ο Βήμα: Δέσε τις άκρες του patch

Στη συνέχεια, προετοίμασε την βελόνα και το νήμα σου για μια νέα βελονιά (πήγαινε πίσω στο 3ο βήμα). Γι’ αυτό το βήμα, έχεις 2 επιλογές: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα νέο κομμάτι νήματος (ίσως ένα καινούργιο χρώμα!), ή να ανακυκλώσεις ό,τι νήμα είχε απομείνει από την τελευταία σου βελονιά για να μειώσεις τα σκουπίδια. Ξεκινώντας από την κορυφή του patch, τράβηξε την βελόνα πάνω, μέσα από το εσωτερικό του τζιν στο εξωτερικό του patch, περίπου ένα εκατοστό από την άκρη. Στη συνέχεια, τράβηξέ το προς τα κάτω στην άκρη, περνώντας το μόνο μέσα από το τζιν και αποφεύγοντας το patch.

Από τα δεξιά προς τα αριστερά, σπρώξε την βελόνα προς τα κάτω μέσα από το patch και προς τα πάνω στην άκρη (και πάλι, μόνο μέσα από το τζιν), πιάνοντας την θηλιά του νήματος κάθε φορά. Από εκεί, συνέχισε γύρω από όλες τις άκρες μέχρι να καταλήξεις εκεί που ξεκίνησες.

Δες επίσης: Τα 7 βιώσιμα fashion trends που θα βοηθήσουν τo οικολογικό μέλλον της μόδας

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss