Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δεύτερη Επίδαυρος στην Αττική – Το Αρχαίο Θέατρο που μαγεύει

Μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του είναι ο Δήμος Αχαρνών. Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισαν την ανάπλαση του κέντρου της πόλης και κάτι που πριν λίγα χρόνια έμοιαζε αδιανόητο: Την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, η ύπαρξη του οποίου ήταν άγνωστη σε όλους μέχρι πριν λίγα χρόνια. – Τι λένε ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, και ο αντιδήμαρχος Νίκος Δαμάσκος, στο Newsbomb.gr.

Μενίδι. Φεβρουάριος 2007. Οδός Σαλαμίνος 21. Μια συνηθισμένη ανασκαφή για ανέγερση πολυκατοικίας έκρυβε ένα μυστικό. Ένα μυστικό που για δεκαετίες άγγιζε τα όρια του μύθου. Βλέπετε, αρκετοί αρχαιολόγοι γνώριζαν, ωστόσο κανείς δεν είχε βρει καμία απόδειξη ύπαρξής του παρά μόνο αναφορές. Το Αρχαίο Θέατρο των Αχαρνών είχε δει ξανά τον Αττικό Ουρανό μετά από αιώνες.

Η ανακάλυψη της αρχαιολόγου Μαρία Πλάτωνος-Γιώτα κέντρισε το ενδιαφέρον ακόμα και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Μιλάμε για ένα τεράστιο θέατρο, το οποίο χρονολογείται στο πρώτο μισό του 4ου αιώνα Μ.Χ και η χωρητικότητά του ξεπερνά τους 2.000 θεατές. Το πλέον εντυπωσιακό, ωστόσο, ήταν πως το θέατρο ήταν σε άψογη κατάσταση! Η μέχρι τώρα ανασκαφική έρευνα έχει φέρει στο φως μια ολόκληρη κερκίδα με 11 σειρές καθισμάτων από ασβεστολιθικούς δόμους σε ημικυκλική διάταξη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss