Ρώσος νεοναζί που απήγαγε και βασάνιζε γκέι εφήβους βρέθηκε νεκρός στο κελί του

O Maxim Martsinkevich, ένας Ρώσος νεοναζί που απήγαγε, χλεύαζε και βασάνιζε γκέι άτομα, ανάμεσά τους και εφήβους, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, στη φυλακή. 

Οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν πως ο 36χρονος βρέθηκε νεκρός στο κελί του, στις 16 Σεπτεμβρίου, κάνοντας λόγο για πιθανή αυτοκτονία. 

Γνωστός ο Tesak [σ.σ. μαχαίρα], ο Martsinkevich ήταν αρχηγός μιας ομοφοβικής ομάδας που ονομαζόταν «Occupy Paedophilia».

Η ομάδα υποστήριζε πως στόχευε παιδόφιλους, αλλά το ντοκιμαντέρ του «Hunted» του Channel 4 αποκάλυψε πως συνήθιζαν να παγιδεύουν γκέι άντρες που έψαχναν για συναινετικό σεξ με ενήλικες. 

Αφού τους απήγαγαν, τους οδηγούσαν σε ένα ερημικό σημείο, πριν τους βασανίζουν και τους εξευτελίσουν, αφήνοντάς τους με τα εσώρουχα, χτυπημένους και καλυμμένους με αίμα ενώ τους ανάγκαζαν επίσης να χρησιμοποιούν sex toys πάνω τους ενώ τους φωτογράφιζαν ή τους βιντεοσκοπούσαν. 

Συνήθιζαν μάλιστα να ξυρίζουν τα κεφάλια των θυμάτων βάφοντάς τα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Τα βίντεο στη συνέχεια δημοσιοποιούνταν στο διαδίκτυο κάνοντας outing στους άτυχους νεαρούς.

Το σήμα κατατεθέν της ομάδας ήταν να ξυρίζουν τα κεφάλια των θυμάτων τους και να τα βάφουν στα χρώματα του ουράνιου τόξου. 

Στη συνέχεια τα βίντεο δημοσιοποιούνταν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας την σεξουαλικότητα των νεαρών θυμάτων τους σε συγγενείς και φίλους τους, με αποτέλεσμα κάποιοι να φτάσουν σε σημείο μέχρι και να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Ο Martsinkevich συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2014 στην Κούβα, όπου είχε βρει καταφύγιο για να γλιτώσει το ένταλμα σύλληψης λόγω άλλων αδικημάτων- όχι για τον εκτενή ρόλο του στην καταγραφή των βασανιστηρίων γκέι ατόμων, αλλά για ρητορική φυλετικού και θρησκευτικού μίσους στη διάρκεια μια πορείας διαμαρτυρίας. 

Μετά τη σύλληψη του, απελάθηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές της Ρωσίας, όπου παρέμενε έκτοτε. 

Ο δικηγόρος του διέψευσε τον ισχυρισμό περί «αυτοκτονίας». 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Moscow Times, ο Martsinkevich βρέθηκε νεκρός σε ένα κελί σε ένα κέντρο κράτησης στην περιοχή Τσελιάμπινσκ, λίγο πριν τη μεταφορά του στη Μόσχα για ανάκριση, σχετικά με άλλη ποινική υπόθεση.

Τα γεγονότα γύρω από το θάνατό του παραμένουν υπό διερεύνηση.

Φημολογείται ότι άφησε σημείωμα αυτοκτονίας και ότι οι αξιωματούχοι της φυλακής δήλωσαν ότι ήταν μόνος στο κελί του όταν πέθανε.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του είπε πως ο πελάτης του «δεν είχε λόγο» να αφαιρέσει τη ζωή του, δηλώνοντας: «Κάποιος πρέπει να τον βοήθησε». 

Με πληροφορίες από Pink News

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss